2020-10-01

I Varberg

När jag bodde i Falkenberg tyckte jag inte havet var en stor grej. Stranden fanns alltid där och var en helt vanlig del av livet.

Men när jag badade i en sjö här i Alingsås med barnen och vaknade hela min kropp till och mindes varenda rörelse, varenda känsla som vattnet ger. Alla minnen sköljde över mig och sedan dess har jag längtat efter vattnet nästan varje dag. Om inte för att bada men för att få vara där.

Dock svårt att övertyga Hugo som tycker det är för långt för att åka dit så ofta. Men en tur till Falkenberg och en till Varberg fick jag åtminstone. Varberg var ganska nytt för mig när det gällde stranden. Själva staden var jag mycket i som yngre eftersom de hade roligare butiker att handla kläder i och under en period hade dessutom min mamma en butik där.

Ebbe-Lou gick på snäck-jakt och Signe skrotade mest omkring. Jag gick långsamt fram och tillbaka, lyssnade på de välbekanta ljuden och silade sanden mellan fingrarna. Fint.

                
12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.