2020-06-23

En ny tillvaro

Jag har skrivit på kontrakt och bytt jobb. Från och med nu är jag copywriter och vid sidan om bygger jag upp min  egen verksamhet. Det slukar all min tid. Trots det känner jag ett lugn jag inte känt på väldigt länge.

Visst – jag är trött, huvudet går konstant på högvarv och jag tänker på hela det här året då jag jämt lovade mig själv att skala ner. Men jag är inte sådan. Jag är inte avskalad och minimalistisk vad gäller livet. Jag vill ha allt.

Men detta allt måste vara sammanhängande och rätt för mig. Jag blir inte dränerad när jag befinner mig i mitt rätta element, när jag känner mig trygg i det jag gör och när jag inte känner att jag bara står på en hållplats och väntar på nästa tåg.

Där jag befinner mig nu kommer jag inte stanna för alltid men jag kan vila i den här tillvaron just nu. Och den känslan var det flera år sedan jag mötte.

Samtidigt inser jag hur tillfreds jag är med att få arbeta på distans. Det är ljuvligt. När jag kör fast eller behöver fundera går jag ut och planterar om någonting medan jag tänker. Jag ställer mig i dörröppningen till barnens tomma rum och låter blicken vandra över deras sängar, leksaker och det röriga skrivbordet medan tankarna arbetar på sitt håll. Jag kan inte riktigt förklara det mer än med att jag mår bra.

Och att sommaren känns lovande.

 

17

Kommentera

Lisen

Hej, kommenterar sällan men uppskattar din blogg mycket!

Blir nyfiken på vad för egen verksamhet du ska bygga upp ?

vardagskonst

Tack! Vill du så kan du se mer av den här: http://www.studiobergstrom.se 🙂

låter helt underbart!

vardagskonst

Ja men det känns så just nu iaf 🙂

Karin

Åh, igenkänning! Jag gör precis likadant nu när jag sitter hemma. Sitter och läser/skriver avtal hela dagarna och så fort man behöver fundera över eller formulera något klurigt så tar jag ett varv i huset. Kliar hunden bakom örat, viker en duk (!), tömmer diskmaskinen eller ställer mig och stirrar ut över stök eller trädgård. Hjärnan tänker nytt och efter en stund har jag en lösning/formulering klar. Himla bra!

vardagskonst

Ja visst är det härligt! Så här vill jag verkligen leva, känner jag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.