2020-06-08

Måndagsfunderingar

Jösses, vad hände? Hur kunde det plötsligt bli måndag igen? Jag har varit så uppslukad av mitt nya projekt att jag knappt tittat upp på flera dagar. Just nu håller jag nämligen på att bygga upp en grafisk profil, en kommunikationsplan och en hemsida för från och med början på juli går jag ut till en ny verklighet och ger mig in i livet som konsult. Det är bra mycket mer att göra än vad jag trodde och jag är lika delar trött som jag är energisk. Skitläskigt är det med, om jag ska vara ärlig. Men den känslan får läggas på hyllan ett tag, för annars kommer jag ingenvart. Så jag bara stålsätter mig och gör, gör, gör. När jag tappar tråden plockar jag upp den igen och trasslar vidare. Så småningom kommer det bli bra.

Mitt i det här har jag också tänkt på det som pågår efter mordet på George Floyd. Debatten som sker får mig att rannsaka mig själv lite mer och jag funderar på hur jag är och vad jag lär mina barn. Just rasism har varit en sådan icke-fråga för mig eftersom jag vuxit upp med en polsk mamma i ett betongområde där svenskar var få. Man lärde sig lite arabiska, lite bosniska och turkiska. Att kulturer var olika, att människor var olika. Gränser suddades ut. Så, det här får mig inte helt osökt att tänka på min egen uppväxt, på hur jag varit, hur jag är och vad mina barn tar del av och hur de pratar om andra människor. Om någonting behöver styras om och isåfall hur.

9

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.