2020-04-28

Vintagesängar och vintageskrivbord på auktion

Medan jag höll på med den andra delen av delade barnrum hittade jag så fina sängar och skrivbord som just nu ligger ute på auktion och hade det inte varit för att vi redan hunnit köpa sängarna hade jag kanske kompromissat med platsbehovet för någon av de här sängramarna. Vad gäller skrivborden skulle jag köpt två olika och ställt bredvid varandra eller på varsin vägg.

Vi har ett jättevackert skrivbord till Ebbe-Lou och behöver bara ett till som Sigge kan ha när hon blir stor nog. Förmodligen landar det på ett nättare som matchar Ebbes. Eller så tar jag det lilla som han har och så får han mitt och Signe får ett likadant. Vi får se när det blir dags och om de ens behöver ett till skrivbord.

Värt att nämna är förresten att  just den här typen av sängar är inget jag sett så mycket av utanför auktionshusen men skrivbord finns det massor av. Så vill man inte hålla på med digital auktion är ett tips att leta på Marketplace, Blocket, loppisar och lokala secondhandbutiker. Kanske också på auktioner ute på landet?

 

Svarta sängramar i gjutjärn och mässing

Sängramar i gjutjärn och mässing finns här

Vintagesängar - Vita gustavianska sängramar med rotting

Gustavianska sängramar med rotting finns här

Vintagesängar - Sängstommar från Josef Frank, Svenskt tenn i teak och rotting

Sängstommar från Josef Frank, Svenskt tenn finns här

Vitt jugendskrivbord med två lådor och mässingshandtag

Jugendskrivbord finns här Vitt skrivbord i sengustaviansk med två lådor

Skrivbord i sengustaviansk stil finns här

Furuskrivbord från 1900-talets första hälft

Furuskrivbord från 1900-talets första hälft finns här

Furuskrivbord 1900-talets första hälft

Furuskrivbord finns här

Furuskrivbord, nyrenässans Furuskrivbord, nyrenässans, finns härVitt skrivbord från 1960-talet

Skrivbord från 1960-talet finns här

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.