2020-04-27

När jag fyller 33

På torsdag fyller jag år. Hela 33 år gammal blir jag och jag kan ha drabbats lite av en ålderskris. Men det är bara för att jag inte har tagit min examen ännu och inte har ett ”vanligt” jobb som sträcker sig från måndag till fredag.

Dessutom äger vi varken hus eller bil och fastän jag egentligen inte vill ha ett hus eller en bil känns det ändå som saker vuxna människor ”borde” ha? Ett hus känns vackert på bild men fruktansvärt jobbigt så fort jag tänker på något mer att ta hand om. En liten trädgård till lägenheten hade räckt för mig.

I vanliga fall brukar mina önskelistor vara längre än Ebbes, för i regel älskar jag prylar. Förlåt, men det gör jag. Jag är en materialist i högsta grad. Men det här året är jag så trött på grejer. Jag vill ha mindre istället för mer och önskar mig faktiskt ingenting sådant.

Däremot önskar jag mig tid på balkongen, sensommarkvällar i solnedgången, långa morgonpromenader, middagar och bruncher med mina vänner. Jag önskar mig en hel dag på Skrea strand, frukost på Borgmästaregården och att jag ska vara i slutet av min c-uppsats vid den här tiden nästa år. Jag önskar mig äventyr med Ebba, ostbrickor med Hugo och jordgubbssmörgåsar från Brogyllen.

Jag önskar mig ett fint litet liv fullt med glitter i hörnen, utan drama och utan upphackade nätter. Det är väl ändå inte alldeles för mycket begärt?

11

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.