2020-04-24

Ur veckan som gått – hyllplan, smycken och fredagsfrallorna

Det pågår städhysteri hemma hos oss – jag har dirigerat bort hälften av förrådet och gått igenom lådor, hyllor och allt som gömts under sängen. Spjälsängar (som sjungit på sista versen) har slängts och babykläder har skänkts. Böcker har sorterats och det har gallrats i tidningshögen. Även alla mina smycken och nagellack har fått sig en genomgång. Det har verkligen behövts – jag är tyvärr alldeles för bra på att köpa smågrejer. Överväger just därför att faktiskt införa ett reellt köpstopp.

De här hyllorna har fått vara kvar i vårt sovrum istället för att hänga med barnen eftersom ingen av oss orkar ta ner dem, spackla och måla alla hål.

Här har vi en god samling krafs. Som jag älskar. I alla år har jag samlat på sånt här – hårgrejer, smycken och nagellack.  Örhängena till höger är ett par favoriter. Som jag aldrig använt. Det är också en grej jag gjort i alla år – köpt fina, större smycken och sen inte använt. Oklart varför.


Den här högen är dock välanvänd.

Och den här. Det lilla lager damm, till trots.

När jag fortfarande feberyrade häromdagen kom Ebbe-Lou hem med en bok han gjort om Huggtand. Kan bara tänka mig hur många stycken och utsvävningar pedagogen fick korta ner och koka ihop till de där små textbitarna. Som en ostoppbar kran rinner orden ur honom, nämligen. Vi brukar le lite åt det jag och Hugo – att vi en gång gick till en talpedagog med honom för att han inte riktigt ”kommit igång” med talet, när han var mindre. Den där lilla rackarungen till vänster med hammaren snackar inte heller så mycket just nu. Däremot gör hon sig förstådd ändå, precis som Ebbe gjorde i den åldern.

Fredagsfrukost som Hugo köpte med sig hem idag Så enkelt och så mysigt. Nu sitter vi i varsitt hörn av lägenheten och jobbar. Också mysigt.

10

Kommentera

Jag typ slängde alla mina smycken som jag knappt använt så jag kan fokusera på de fina jag tycker om och använder. Förstår inte hur jag kunnat samla på mig så mycket?! Säkert bara för att det var billigt eller att jag behövde något i farten.

vardagskonst

Ja men det var ungefär så jag resonerade igår – bättre att få bort allt jag inte använder så jag SER vad som finns. PLUS EN på det sista du skrev! Tror att jag köpt på mig mycket för att det varit billigt kombinerat med ren impuls.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.