Sponsrat av Nordsjö Sverige

2020-04-09

Vårt vardagsrum – en del av slutresultatet

Jag har äntligen målat om vardagsrummet, satt upp tavlor och hittat den perfekta mixen av saker. Det tog sin lilla tid, men sen så har jag lovat mig själva att inte stressa. Jag börjar tröttna på att göra om stup i kvarten och vill gärna att allting ska vara i mer än ett par veckor. Jag har inte längre samma ork, samma lust som tidigare.

Efter många olika färgprover och blåmålade väggar insåg jag att jag vill ha en relativt neutral färg i vardagsrummet. Det måste finnas ett rum i den här lägenheten som går att koppla av i. Jag älskar färg men det måste vara på mitt sätt, på mina villkor om jag ska kunna leva i det.

Så jag bestämde mig för att måla med färgen Restful Calais från Nordsjö. En mjuk, lite kallare greige som gör rummet ljusare och går härligt ihop med blå och gula toner. Jag använde den mattaste av dem alla för jag tycker det blir finast när väggarna är matta.

Och fastän färgen kanske blev lite mildare än jag trodde att den skulle bli så gjorde det inte så mycket eftersom jag tycker den här kulören blev perfekt. Den skiljer sig inte överdrivet från den förra färgen och det blev kanske inte en WOW-effekt som det blir när man helt byter färg men hela rummet kom till sin rätt. Särskilt när solen ligger på, som den gör nästan hela dagen. Extra fint när väggarna är alldeles matta.

Hav, strand och lite, lite sol skrev jag sist och det är väl ungefär det som blev, antar att det är Falkenbergaren i mig som lever ut. Det känns som att det blev så enkelt men ändå detaljrikt utan att det blev rörigt och jag trivs så oerhört mycket här inne nu. Jag har nog faktiskt inte trivts så bra i något rum sedan vi flyttade från Stigberget. Eller jo, vardagsrummet i den förra lägenheten var verkligen en favorit. Men det här är något annat. Mer genomtänkt och snällare i tonerna.

Det blev inte som jag hade tänkt att det skulle bli, när jag vadade fram i flyttkartongerna. Men det gör ingenting. För det här blev bättre.

 

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.