2020-04-07

Påsk 2020 – mina tankar och min inspiration

Påsk 2020 känns så konstig att fira, på ett sätt nu, när (jävla) Covid-19 ligger som en hinna över allting och tvingar människor att stanna inne, att vara ensamma. Föreställer mig att besvikelsen blir särskilt djup hos äldre människor som är ensamma i vanliga fall och kanske därför ser fram emot just högtiderna.

Och jag som i vanliga fall inte brukar fira påsk får väl medge att jag börjar bli lite biten nu när jag ser alla påskliljor och pastellfärgade tulpaner. Och ja det är väl klart – sedan jag fick barn gör jag ju en ansträngning för dem.

Det blir dock inget traditionellt påskbord men ändå någon form av påskmiddag. Enkelt och lagom med ambitioner lagda på rimlig nivå så jag och Hugo slipper bli stressade och griniga på varandra för att mina förväntningar slår i taket.

Jag tänker att man kan svänga ihop en pavlova med syrlig lemoncurd, sparris med hollandaise, en spretig bukett till bordet, påskris med barnens pynt i och såklart en färgglad dukning. Just en gul rutig duk tyckte jag var så himla fin och det ska jag försöka få tag i men jag ser efter en snabb sökning att det verkar bara finnas vaxdukar. Kanske får jag köpa metervara istället.

Om tid, ork och möjlighet finns kanske jag klipper ut lite fina fjädrar med Ebbe-Lou och gör en liten krans med påskliljor att hänga någonstans. Älskar dessutom den fina buketten från Svenskt tenn med en låg botten på tulpaner och kraftiga grenar (kvistar?) att hänga pyntet i. Och de gula bordstabletterna, som såklart redan var slut på nätet.

Ja, jo jag inser ju mer jag tittar på bilderna, att kanske bor det trots allt en liten påskfantast i mig ändå. Kanske behövde jag bara ett par år för att forma om den här högtiden till något jag trivs med själv. Nollställa allt jag förknippat den med från när jag var liten, då alla tillfällen att fira innebar ångest eftersom de alltid slutade på ett sätt som barn inte ska vara med om. Kanske är det dags nu att faktiskt ge det ett helhjärtat försök, att ta tillbaka och ta igen det som gått förlorat.

Okej, låt gå, påsk 2020 – vi gör ett försök. Vi börjar om.

Inspiration för påsk 2020 i form av påskliljor, svenskt tenn, pavlova

alla bilder och bildkällor finns i min mapp påsk 2020 på pinterest

 

12

Kommentera

louisebondebjer

Underbara påskbilder!
Påskkram till dig

vardagskonst

Tack snälla, Louise. Och detsamma till dig! <3

Kristina

❤️

vardagskonst

<3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.