2020-04-06

Ellos home, balkongen, livet och ett ödsligt Göteborg

För den som inte vet så jobbar jag på Ellos Home i Göteborg och när jag kom till jobbet förra veckan hade det stylats om, så som det görs ett par gånger om året och det här måste vara det bästa slutresultatet någonsin. Blev omedelbart inspirerad till att göra om vår balkong när jag klev in här på morgonen.

Ellos Home i Göteborg

Men innan dess försökte jag få tag i lite kaffe som jag brukar köpa med mig från daMatteo. Gick förbi det här konstverket på vägen…

Graffiti på Vallgatan

…och möttes av ett stängt daMatteo.

DaMatteo i victoriapassagen

Men skam den som ger sig, tänkte jag och gick vidare till Magasinsgatan. Passerade Vallgatan och Grönsakstorget som trots solig lördag var alldeles öde. Jag antar att det också är ett sätt att minnas Covid-19 på – de tomma gatorna. Och när jag tejpade upp avståndsmarkeringar framför kassan med gul tejp.

daMatteo vid artilleriet

Kom hem och öppnade klädpaket jag beställt till barnen från Babyshops rea. Handlar generellt aldrig märkeskläder åt barnen till fullpris, bortsett från skor och jackor där jag ibland inte hinner med någon framförhållning. Bäst kvalité på ytterkläder har hittills  Mini Rodini och Kavat levererat. Och eftersom Signe kunnat ärva dem efter Ebbe-Lou har priset inte gjort så jättemycket eftersom jag då slagit ut det på två barn. Ser extra mycket fram emot när hon ska kunna bära dessa som jag köpte åt Ebbe förrförra året.

Barnkläder från blaou blaou, Emma & Malena och MOLO från Babyshop

Blev som sagt inspirerad till att ta tag i vår minimala balkong efter jobbet och köpte med mig kuddar hem. Planterade om pelargoner som Signe grävde upp…

Och sen gottade jag och Ebbe oss på balkongen.

Kaffe i solen en annan dag…

…och mycket sånt här – ut på små turer, för att inte bli tokiga där hemma.

Nästan alltid med fika från Nygrens.

Igår var inget undantag. Hela gänget var ute på mission…

…som stavades glass och som blev årets första ute? Nu börjar det hörni, nu börjar våren på allvar<3

Sigge<3 med nästan borttvättade morrhår.

Premiär för bilen och att leka utan jacka.

Röd bobbycar

Och när vi väl kom hem bestämde vi oss för att möblera om och flytta samman ungarna för att Hugo ska kunna jobba i sovrummet så jag slipper se hans dator i vardagsrummet hehe. Vi tänkte att vi provar i det lilla rummet först innan vi möblerar om och byter rum, och ser om de kan sova tillsammans. Om Signe är redo. Funkar det så får de flytta in i det stora sovrummet. Första natten gick åt skogen men det är nog för att vi inte har några rutiner inne ännu, så vi provar några kvällar till. Så stort det känns ändå, att plötsligt ha två små barn som kan sova utan oss.

Rosa barnrum

 

13

Kommentera

Sandy

Så mysigt att läsa om (tycker jag nu som precis börjat köpa barnkläder för första gången någonsin hehe) <3

Åh DET är mysigt om något<3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.