2020-03-28

En rutig sänggavel och några inredningsdetaljer

För flera månader sedan köpte jag tyg till en sänggavel, som jag sen inte hann göra. Men häromdagen köptes en skumgummimadrass in och sen började jag sy. På känsla, bör tilläggas. Mönsterkonstruktion har aldrig varit min grej, inte ens i skolan. Skulle jag haft platsen så hade det kanske kunnat bli det idag. Men lägger jag ut någonting på golvet så tar det inte många sekunder innan det är små barnfötter som står på det. Eller barnhänder som vill ”hjälpa”. När jag sydde det här satt till exempel Sigge på bordet och petade på trådrullen som snurrade på symaskinen.

Man behöver dra åt tyget litegrann, det ser man ju, men annars tycker jag det blev fint. Som en liten inramning.

Senare i sommar ska jag nog försöka mig på att måla sovrummet gult igen. Jag påbörjade det projektet för ett par månader sedan men den gula färgen var alldeles för stark. Eller så kanske det blir blått?

Här är några fina saker jag köpt ganska nyligen. Ett fat från Soul of Sofie, en lila lykta från Vallgatan och en blå från mitt jobb. Tycker just den här mixen talar så mycket för varför det är så svårt för mig att få ihop det här hemma – jag dras mot vintage, trä och snirkligare detaljer men samtidigt mot det färgglada och mer stilrena. Kanske borde jag bara släppa tanken på att försöka inreda enhetligt och acceptera att mixen är…jag?

Hur fina? Fina.

16

Kommentera

Läste någonstans att om en bara köper inredning en verkligen älskar så kommer allt att passa ihop automatiskt. Tror det var en gammal intervju med Estrid Ericsson. Hennes tanke var att just för att man själv verkligen älskar det kan det liksom inte bli fel. Estrid eller ej så gillar jag verkligen det tänket!

vardagskonst

Jag har hört det någonstans men glömt det och nu behövde jag verkligen höra det igen. Tack, Emelie ?

Åh, kudden med blommor och prickar – var är den ifrån? Ser ut att kunna vara Afro art men mitt ovana öga kanske ser fel?

vardagskonst

Nejdå du har helt rätt i att den är från afro design ?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.