2020-03-15

Balkongpeppen del 1

NU börjar det äntligen bli dags att fundera på hur balkongen ska inredas. Har bara låtit den vara sedan vi flyttade hit eftersom så mycket annat har behövt gå före men nu börjar det mesta bli klart.

Det är ju inte mycket yta att skryta med men lite finns det att jobba med. Ganska ful är den med, tyvärr. Men så är det ju generellt med balkonger i höghus, betonghus. Där finns inga vackra originaldetaljer att förlita sig på. Så vad gör man då? Jo, trollar lite.

Vi kommer sätta upp en skena eller någonting annat där man kan hänga på linnegardiner, lägga ut en kelim på golvet och jobba med de två små väggarna som finns. Det viktigaste är att det finns en liten plats för att umgås, odla smått och en plats för ungarnas lilla bassäng som var högt uppskattad under förra årets varmaste dagar.

Vad gäller just plantering har jag inga särskilt höga ambitioner, men det vore fint med dahlior i en kruka och roligt för Sigge och Ebbe att få se någonting växa, så det är ungefär där jag lägger nivån. Kanske odla potatis i hink, som jag sett och hört att man kan göra. Jag får göra lite fler efterforskningar kring det för där är min kunskap rätt så klen. Men det får bli sen. Om någon här sitter inne på lite tips så får man gärna lämna en kommentar.

Själv ska jag ner i förrådet och börja leta för jag tror nämligen att jag kan hitta några saker där, som jag har på min lista som ser ut så här;

– Lite fina planteringsverktyg
– Knopplist
– Blomsterhylla eller bänk så man kan stapla på höjden
– Bekväma klappstolar eller en fåtölj
– Ett litet bord
– En piedestal
– Belysning
– Gardinstång/skena
– Gardinlängder
– En större kruka
– Dynor till rottingsoffan vi redan har

alla bilder och källor finns här

9

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.