2020-03-05

Hav, strand och lite, lite sol

I samarbete med Nordsjö 

Innan vi flyttade hit var det bestämt att vardagsrummet skulle bli blått men när sista strykningen satt kändes det inte alls rätt – jag tycker om att titta på färgglad inredning men har tydligen svårt att leva i det själv. I sovrum och barnrum har jag inga problem med att ta ut svängarna men just vardagsrummet är det känsligare med.  Så väggarna fick bli grå tills jag kommit på vad jag skulle göra.

Men färgen var för mörk i den här lägenheten, nästan dyster och jag tänkte alltid på grå betong när jag tittade på väggarna. Till slut landade jag i att det skulle vara fint med en grå med mycket grönt och gult i och blått i rummets detaljer, som en accent. Det viktiga var att rummet skulle kännas lätt, ljust och härligt att vara i. Jag ville dessutom att alla möbler skulle hänga samman eftersom jag var lite trött på det gröna skåpet och den mönstrade soffan som fick det att kännas lite rörigt.

När jag kom till Nordsjö, förra veckan, hade jag med mig en inspirationsbild som jag visade för Anna som jobbar där. I bilden såg hon hav, strand, natur och sorterade fort bort alla färgprover jag lagt fram på bordet tills det bara låg fem kvar. Fem som sammanfattade inspirationsbilden på millimetern. Vad fascinerande det är, förresten, att se på när människor, som kan sin sak, arbetar.

Jag gick hem med mina färgprover och köpte med mig några favoritblommor.

Hade det ordnat för en gångs skull.

Anemoner <3

Och en semla från Nygrens bageri.

Har förresten aldrig ätit en godare semla. Tung och rejäl. Inget fluff, inget fuffens.

Starkt kaffe och prickig klänning till det.

Här är färgerna jag kom hem med.

Och så här ser de ut mot väggen.

Tyckte det här kollaget sammanfattade mina färger till vardagsrummet rätt bra.

Sen vaknade den här sovfrisyren från vilan, knyckte semlan och drog igång karusellen igen. Slut på fint kollage, ordnade kuddar och färgfunderingar <3

17

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.