2020-02-23

Om självkännedom och självinsikt

Hej, nu är klockan snart tio och vi är tre som sitter i soffan. Ebbe-Lou somnade efter flera om och men så nu är det bara en liten kvar to go, så att säga. För det mesta brukar vi lyckas få dem i säng samtidigt men det är inte alltid det går, som hela förra veckan då det inte kändes som att det fanns ens en minut kvar åt total tystnad och lugn för att det var barn, tåg, jobb, tåg, barn och godnatt.

Om maskineriet aldrig stannar får man aldrig en chans att pusta ut. Vilket behövs. Särskilt för någon som är så mottaglig för alla intryck, ljus och ljud. Min hjärna är alltid igång och likaså känslolivet. Jag har inget mellanläge, har aldrig haft och kommer antagligen aldrig att ha. Vilket till stor del är ganska bra har jag insett för när jag är igång så är jag igång och när jag vilar så vilar jag.

Just nu är jag i en fas där jag tagit ett hårt grepp om mig själv och släpar, knuffar framåt. Det är den där drivkraften som jag i regel alltid kan lita på och därför också vågar ta det lugnt i perioder. För när det där drivet går igång kompenserar jag för all vila och flyttar berg. Nåväl, kanske inte riktigt men nästan.

Den här helgen var jag förresten själv med Ebbe-Lou i två dagar, för första gången sedan Signe föddes och jag måste medge att det kändes ovant. Vi är alltid fyra och det är nog så vi fungerar bäst. Mycket tankar om mig själv som mamma och mitt föräldraskap fladdrade förbi och jag undrar om jag verkligen är så bra som jag trott och tänker att det är skönt att vi är två i föräldrarollen som kan kompensera för varandras brister.

Det är dessutom lättare att komma undan med en liten vad gäller brister och mycket mer krävande med en större som ser och ifrågasätter allt. Men det får vi prata mer om en annan gång, först måste jag nog smälta och sortera alla tankar och intryck. Det var i vilket fall två fina dagar, med min skatt. Ovant och något energikrävande ja, men kanske innebär det helt enkelt att det just därför är något som behöver göras mer.

Godnatt!

8

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.