2020-02-18

Om att påbörja nya projekt och att stoppa tid

Det är morgon och vi har en röra här hemma som tycks vara ständigt återkommande. Men jag antar att det här är så livet med två små barn ser ut och man får väl mest försöka sicksacka sig igenom allting utan att trampa på en kloss eller halka på en bok. Det finns för lite tid för att lägga den på att städa just nu, det mest nödvändiga görs men där stannar det. Jag är inne i ett kreativt projekt med en oväntad parhäst och har fullt upp med det, det är en ny väg att ta och kanske kan man lansera det hela om ett par månader. Men än så länge görs allt lite under radarn eftersom det kräver så mycket i uppstarten och eftersom jag inte riktigt vet vad det kommer att landa i.

Annars är jag mest trött och sover ganska dåligt. Det är som att jag inte riktigt somnar när jag somnar och när jag vaknar är det som att jag varit det hela tiden. Sömnen, detta eviga gissel. Tänk vad mycket av livet som småbarnsförälder går ut på att tänka och planera sömn?

En annan tanke som har börjat tränga sig in hos mig är att det här livet som det är, snart kommer att vara slut. Barnen växer ifrån mig lite mer för varje dag som går och när de har somnat tänker jag att det var den dagen. Det får mig att vilja ta alla i min famn och låsa in oss i ett rum dit tid aldrig når. I ett rum där jag alltid är jag, Hugo är Hugo och barnen är två och fem år gamla.

13

Kommentera

Emilia Leide

Så härligt att du delar med dig av bilder från det ostädade småbarnslivet. Jag känner igen känslan precis, tiden går så fort och barnen behöver en mindre än förr. Det är blandade känslor det där. Samtidigt som man kan umgås med barnen på ett helt annat vis. ❤️

vardagskonst

Jag tror det behövs, att få se mer än bara den städade ytan. Det är inget fult i det, bara en annan liten del av livet. Och jag håller verkligen med dig om det, att det är blandande känslor. De behöver en mindre vilket är både skönt och lite jobbigt men samtidigt kan man göra helt andra saker ihop<3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.