2020-02-12

Helt normalt och en okonstlad verklighet

”Vi har fått svar på dina prover. Allt var helt normalt.”

Så står det i brevet jag fick från Vårdcentralen häromdagen så nu gör jag det som sades och ser över livet. Jag har helt slutat med min medicin mot PMS,  jag har börjat dricka blutsaft och redan nu har skillnaden blivit markant. Nästa sak på min lista är att ta tag i kosten på ett vettigt sätt och lära mig mer om hur jag bör äta för att hålla blodsockret i schack och få i mig bra mat regelbundet. Dessutom tillåter jag mig att somna med Signe vid nattningen, om jag känner att jag behöver det. Jag tvingar inte mig själv att vara vaken mer. En bra bas att luta mig emot är väl egentligen det jag håller på att bygga upp.

Igår cyklade jag ner till keramiken. Bengt, som håller i den, serverade oss starkt pulverkaffe och fina praliner samtidigt som han deklarerade att leran tyvärr inte hunnit komma än. Det mynnade istället ut i långt samtal mellan oss alla i gruppen om keramik, teknik och vad man vill och kan göra. Min första känsla var att det här kanske inte var tillräckligt uppstyrt för att lägga min tid på och att det kanske inte riktigt skulle leva upp till förväntningarna jag blivit med efter kursen på Järntorget. Men sen slog det mig att kanske är detta precis vad jag borde lägga min tid på. Kanske blir detta mycket mer lärorikt på flera sätt än vad jag, från början, trodde. I en tid när vi alla kämpar så mycket med att skapa de perfekta stunderna var det lite skönt med Eldorado-kaffe och hoppsan. Som ett steg tillbaka till den ofiltrerade men ändå faktiskt rätt så fina, och befriande, verkligheten.

Och ju mer jag tänker på det desto fler tillfällen minns jag, då en brokig skara människor samlats i en mindre ordnad tillvaro – att mer givande, har det alltid blivit.

 

20

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.