2020-02-08

Små ytor som är praktiskt inredda

Att få till det både inredningsmässigt och rent praktiskt i små lägenheter är verkligen en svår nöt att knäcka och faktiskt en ganska vanlig huvudvärk hos många jag stöter på i jobbet. De vill att det ska vara fint, sammanhängande men det måste också fungera praktiskt. Mina två vanligaste råd brukar vara att bygga rum i rummet och inte kompromissa med funktionen. Naturligtvis kan man sova i en bäddsoffa och äta middagen vid soffbordet. Men om man har platsen tycker jag att en soffa ska få vara en soffa och en säng en säng. Istället  kan man jobba med mindre möbler istället för stora – en tvåsitsig soffa, en säng som inte är större än 1.20 och ett matbord för två istället för fyra. Precis så tycker jag de har jobbat i de här tre lägenheterna från Alvhem.

Kom, så tittar vi närmre.

Här har man lyckats få ihop en matplats och sällskapsyta. Stort plus för att man inte försökt dölja pentryt med ett draperi utan bara låtit det få finnas där. Mattan är också av det mindre slaget vilket gör att den känns perfekt i rummet.

Här har man haft plats i köket för ett litet cafébord men ändå valt att göra en liten matplats i vardagsrummet, varför vet jag inte riktigt men tycker ändå det här var två bra i exempel i ett – runt cafébord som knappt tar någon plats och/eller ett litet fyrkantigt bord i vardagsrummet där man ändå kan sitta fler än två om man använder pallarna. Pallar förresten – så bara möbel med multifunktion.

  

 

Här är en något mer exklusiv lösning med glasvägg men tyckte det var smart att välja bort matplatsen i köket för en riktig sovplats. Fint att måla in och göra förvaring av sovalkoven. Själv hade jag kanske velat haft hyllor och satt dit dörrar så att det blev som ett inbyggt skåp.

Alla lägenheter finns just nu till salu hos Alvhem, om man vill se mer av dem.

 

 

 

 

8

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.