2020-02-04

Hur jag tänker med barnrum

Att inreda barnrum är så mycket roligare än att inreda någonting annat. Här kan man ta ut svängarna lite mer och leva ut ordentligt. Jag har egentligen ingen särskild tanke när jag börjar med eller gör om Ebbes rum mer än moodboards för inspiration och ett par riktlinjer jag tycker är viktiga;

1. Det ska vara lätt att städa – allting ska ha sin plats och vara enkelt att ställa tillbaka. Det gör det enklare för alla särskilt eftersom man inte hinner vända sig om innan det blir stökigt igen. Barnrum + stök =  sant.

2. Förvaring, förvaring, förvaring. Ska skriva mer konkret om det snart men till dess – korgar, skåp och hyllor. Helst inget som tar golvplats.

3. Var sak har sin tid – leks det inte med vissa grejer så ställer jag ner det i förrådet och tar upp vid ett annat tillfälle.

4. Barn ska ha färg. Det måste inte vara på väggar men åtminstone på detaljerna. ⁣

5. Jag använder inga känsliga material som inte går att tvätta eller rengöra. I det här fallet tänker jag främst på t ex mattor – en polyestermatta eller en tunn bomullsmatta tål magsjuka och allt annat härligt som kan landa där eftersom man kan spola (polyester) alternativt slänga (bomull) i tvätten är vad jag föredrar. Barnen överlever en polyestermatta, det blir folk av dem med, lovar.

6. Saker går sönder i barnrum, det händer. Ha därför inget ömtåligt eller som i värsta fall absolut inte får ritas lite på.

5. En liten plats för vuxna, i form av t ex en fåtölj, är ganska trevlig att ha. Då kan man sitta där, dricka sitt kaffe och scrolla i telefonen om man vill, men ändå vara närvarande.

6. Det är fint med tavlor med drömmiga citat på, men i min värld ska barn ha inspiration på väggarna.⁣

7. Barnrummet ska vara för barnet. Det ska vara färgglatt, kul att vara i och inspirerande. Och främst barnvänligt istället för instagramvänligt.

8. Jag köper aldrig ”barn”-möbler såvida de inte har en praktisk funktion som till exempel små stolar eller bord att sitta och rita vid. Begagnade möbler som man kan måla om efter lust och behov är mer min melodi.⁣

9. Inredning av barnrum är bland det roligaste jag vet men jag jobbar också på att släppa in Ebbe-Lou. Kanske inte i basen eller själva grundstrukturen men i de små valen som vilket påslakan han vill ha eller vilken färg han önskar sig på väggen. I hans nya rum ville han ha rosa och så gjorde jag en kompromiss och hittade en nyans som jag tyckte var fin med lite mer svärta i.⁣

10. Trärena leksaker och vintage är SÅ vackert, men det är just det; vackert för ögat och inte särskilt roligt att leka med. Åtminstone tycker inte mina kids det. Så återigen – inspirerande leksaker som barnet faktiskt vill ha och leka med. För leksaker ska vara i händerna på ungarna, mer än vad de står på hyllorna

     
22

Kommentera

Moa

Hej! Tack för bra inlägg. Kan inte du tipsa om några märken du shoppar barnrumsinredning på? 🙂

vardagskonst

Hej, vilken kul idé, det fixar jag ?❤️

Josefin

SÅ himla fint barnrum! Dagen efter vi flyttade in i vår efterlängtade 3a hade vi en vattenläcka och nu bor vi i en evakueringslägenhet i sex månader ? en 2a på 45 kvadrat där det bara får plats en våningssäng.. så barnrummet ligger på is men SNART snart snart väntar ett rum på att bli i alla fall häften så fint!

vardagskonst

NEJ ÄR DET SANT?! Fy vad tråkig och vilken satans otur?! Sex månader är ju ändå en tid, så ledsen för er skull. Men ja SNART! ❤️

Emilia Leide

Det finns ju INGEN som fixar barnrum så som du! Allt är en dröm! ✨

vardagskonst

Tack! Det är absolut ett av mina favoritrum att inreda <3

Sarah

Så väldigt fin hylla för alla böcker! Om den är hemmasnickrad önskar jag ett inlägg om hur du gick till väga.

vardagskonst

Hej och tack! Här kommer länk till hur jag gjorde 🙂 https://justwannahavefun.se/vardagskonst/2019/12/16/bokhylla-diy/

Sarah

Tack! ?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.