2020-01-31

Om att få ihop det med två barn som vill olika saker

Jag står fortfarande fast vid att det var enbarnschocken som slog mig hårdare än två. Att få ett till barn var i början ingen större grej.

Eller så var det nog det eftersom jag har börjat få minnesbilder av frustration och lite sorg över att aldrig hinna med mig själv. Jag kände det alltid så tydligt, att jag var sist i ledet med flott hår i en knut och ”fula”, ganska illasittande kläder och mörka ringar under ögonen. Men det var så världsligt, som Karlsson hade sagt och jag var trots allt lycklig. Signe och Ebbe-Lou var och är allt jag önskat mig, det kunde inte blivit bättre.

När jag sen började jobba på Ellos försvann känslan av att komma sist eftersom jag behövde ta hand om mig och ge mig själv lite egentid. Samtidigt blev livet där hemma lite mer annorlunda eftersom barnen började få glädje av varandra på allvar och tid till annat började mejslas fram.

Nu har vi hamnat i en annan fas med en grundkänsla av att jag står med två små ålar som drar iväg åt varsitt håll. Det börjar bli svårt att räcka till och ge dem det de behöver. Ebbe-Lou får avstå från vissa aktiviteter när Signe är vaken för annars blir det pannkaka av allt och Signe får stå tillbaka på andra plan. Det är ju trots allt en åldersskillnad på tre år och svårt att tillfredsställa dem båda två.

Finns det någon som sitter inne på några bra tips där ute, på hur man löser den ekvationen?

13

Kommentera

sitter inte på några lösningar men märker hur bra vi mår av att dela upp oss! det är enkelt att handla, laga mat eller bygga något med en, medans den enklaste sysslan kan bli pressad om båda ska hjälpa till. dessutom hinner man prata och barnet känner sig sett. märker också att dom är mer harmoniska ihop efter att dom fått olika intryck en stund 🙂

vardagskonst

Det här är ett så himla bra tips. Vi ska göra detta nästa helg när jag inte jobbar men maxa det lite – Hugo tar Signe med sig till sina föräldrar över helgen och jag får massor med tid åt Ebbe-Lou. Tänker att det kan vara ett bra sätt att starta igång det på och börja bygga oss en egen relation igen. Tack Agnes ❤️

Emilia Leide

+1 på det Agnes skriver. Det skiljer 3 år och 7 månader mellan mina och just nu går det så himla bra att ha dem ihop. De är väldigt fina och är med på varandras lekar. Jag försöker också hjälpa dem att komma igång med lekar och ger förslag på lekar där jag tror att de kan komma överens. Just nu är det mycket playdo (super lätt och billigt att göra själv) måla med vattenfärg, rita, bygga med duplo och leka i köket. Ute i trädgården roar de sig själva rätt länge. Håll ut! Det blir bättre! ❤️

vardagskonst

Det var ju en bra idé att hjälpa dem komma igång mer. Problemet här är dock att den minsta inte riktigt är med på några noter alls eftersom hon är…två. Och precis så egensinnig och envis som en tvååring kan vara. Men playdo går absolut hem, bra att du påminde mig, tack! <3 <3 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.