2020-01-30

Färgglatt i mjuka toner

Det var så självklart att vi skulle ha det färgglatt och färgstarkt när vi flyttade till Alingsås. Så jag målade blått i vardagsrummet och vid ett svagt tillfälle målade jag sovrummet i en citrongul. Det senare gick inte att leva med i ens ett dygn så det målades över redan dagen efter. Något besviken började jag fundera på om jag kanske inte alls var så glad i färg som jag hela tiden trott. Men efter ett tag insåg jag att det inte riktigt var där problemet låg utan att jag absolut trivs bäst i mycket färg men i mjukare toner och att det också är ett sätt att jobba med färg.

Det betyder inte att jag inte frossar fullt ut i bilder på starkt färgsatt inredning men jag har svårt att finna ro i just den stilen. Så jag tänkte att kanske finns här fler, som också älskar färg men som ändå behöver ha det lite mildare runtomkring och har därför samlat ihop lite inspiration. Man kan, om man vill, klicka sig vidare till min Pinterest för alla bildkällor samt en del inköpsställen men jag vill ändå slå ett slag för att leta på loppis, Marketplace, Blocket och er lokala second hand först. Eller hos vänner och familj – man vet aldrig vem som tröttnat på vad. Glöm inte heller bort det roliga i att måla om möbler och på så sätt anpassa dem till stilen ni vill ha.

Här är några av mina favoriter som jag tittat mycket på. Huvudkomponenterna här är den pudriga nuderosa väggfärgen, bokhyllan och mattan som plockar upp väggfärgen och sätter tonen för hela rummet. Fint med de små mönstrade detaljerna i starkare färger som på stolsitsarna, textilbonaden och tavlan. Och det lilla svarta i pallen och ramen.

Här spelar mattan återigen stor roll och ger rummen liv. Enkla lampor men roligare former på väggarna.

Här på den första bilden tar det klarröda skåpet och de gröna stolarna mest plats mot den grågula väggen och är fint kombinerade ihop med det rena träbordet. På den andra bilden tycker jag de har lyckats med den perfekta mixen av både små och stormönstrat och sen plockat upp det blå i den stumma fåtöljen.

 

Här kommer slutligen en liten moodboard med saker, färg och textilier som skulle kunna sätta en bra grund för den här stilen samt några sammanfattade punkter;

– Pudriga väggfärger
– Målade möbler
– Mönster i de mindre eller större detaljerna
– Enkla, stilrena lampor
– Kelimmattor
– Teakmöbler
– Våga gå ton i ton
– Sätt mer färg på en detalj eller två
– Få in lite rena trä och naturmaterial
– Kombinera en mönstrad möbel t ex fåtölj och en mönstrad kudde i soffan
– Jobba med mönster i samma färg

alla bilder och bildkällor finns här

13

Kommentera

Emilia Leide

Så fina bilder. Jag får lite Karin och Carl Larsson vibbar av collaget i slutet! Fint!

vardagskonst

Jamen du har rätt, jag ser det nu! Kanske borde man lägga till en touch av Sundborn på listan 😊

Jag gillar verkligen dina inredningsinlägg, Sandra. Blir glad av all färg. Tusen tack för dom!

vardagskonst

Linnea, tusen tack för dig! ❤️❤️❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.