2020-01-22

Ingen lekmamma och ögonblick ur sovrummet

Med Sigge i hasorna har jag möblerat om, spacklat hål och rensat ur skåp och garderober i dagarna två. Kanske är det mitt bästa sätt att vara förälder på – att låta ungarna hänga med och greja när vi är tillsammans. Särskilt eftersom jag inte är någon lekmamma. Vilket kanske är den mest hjärtskärande, sämsta egenskapen jag besitter – att inte kunna leka. Jag gjorde det aldrig som barn heller, istället byggde jag saker. Byggde miljöer, ritade och läste. Åt dockorna inredde jag hem och när det var klart så var det klart.  Fantasilekar har aldrig varit för mig, inte heller att ”bara” köra bilar som inte har någon destination. Svårt att acceptera de första åren som mamma, men jag kom till sans med det så småningom. Och även att vara ärlig om det istället för undvikande – Ebbe-Lou vet att jag inte är en lekmamma men däremot en pyssel-mamma, läs-mamma och en gose-mamma. Det är väl ändå ok det med?

Vilket sidospår det blev men så blir det ju ibland. Nu sitter jag på tåget med mina inredningsmagasin på väg till Ellos. Vi bygger och stylar om butiken inför våren, tror det kommer bli fantastiskt fint och inspirerande.

Hemma hos oss börjar vårens ankomst också kännas av och jag bäddar med pasteller och sätter upp vita linnegardiner. Ställer blomrester på nattduksbordet och sätter upp tavlor. Bläddrar i böcker och njuter av solen mot ansiktet.

Snart, snart börjar den bästa tiden på året.

                     
16

Kommentera

Josefin

Hej! Jag och min lilla familj har ÄNTLIGEN fått en trea och ert barnrum är vår inspo till treåringens första egna lilla rum! Funderar på hur ni löst förvaring? Önskar ett blogginlägg om barnförvaring! För jag antar att dina kids också har en miljon bilar och legobitar och tågbana och pippifigurer osv? Tack för bästa bloggen!!

vardagskonst

Hej, hurra och grattis till er!!! Vad roligt <3 Nej vi har tyvärr bara stilrena leksaker i naturfärger som passar inredningen. SKOJAR! Vi har en ziljon blandat krafs och förvaring åt det är ett konsekvent gissel. Men jag har faktiskt alldeles nyligen hittat den perfekta lösningen! Ska göra ett inlägg med hur vi gjort och visa lite andra alternativ som jag också funderat på men som inte funkade hos oss men kanske blir bättre hos er, eller någon annan. Kul idé, tack!! Och tack för att du är kvar Josefin <3 KRAM!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.