2020-01-03

Vår nyårsbrunch

Tänk att nyårsafton redan har varit? Jag lever fortfarande i tron att det är ”om två veckor”. Tidsuppfattningen känns inte helt med. Men nyår har trots allt redan firats och fint blev det. Också alldeles lagom för mig som somnade när jag nattade Signe och väcktes av fyrverkerier som smällde utanför. Jag vet inte om det någonsin har hänt, att jag sovit mig förbi tolvslaget. Kanske är det här det nya sättet att fira på, för oss. Åtminstone ett tag så länge barnen är små. Det kändes väldigt bra och lagom.

Vi började dagen med att städa och greja. Dammandet struntade vi dock i och jag slog den perfekta Hollandaisesåsen som jag sen råkade ställa in i kylskåpet och som stelnade. Men gott ändå.

När Bill och Ebba kom dukade vi fram sparris, äggröra med créme fraîche, smörstekta äpplen, fattiga riddare, Hollandaisesås och roiboslatte på havremjölk med tahini. Temat var ju trots allt brunch.

Till efterrätt blev det som sagt fattiga riddare med vispad grädde och croissanter med nutella och flingsalt och citron och vallmokakor.

Sigge gav kakorna tummen upp och ville inte äta något annat. Vi försökte gömma dem. Det gick sådär.

Blommor, det gör så himla mycket, tycker jag. Ebba hjälpte mig föreviga dem.

Det gick också sådär. Men äsch. Vad gör det när man har två såna här<3

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.