2020-01-01

En blick bakåt och en blick framåt – farväl 2019

Jag hade en så ambivalent inställning till nyårsafton – till att börja med hade jag glömt när det var och hade fastnat i att det är sen, nästa vecka. Så jag fick en lätt kalldusch dagen innan. Och ångest utan dess like. För av någon anledning tänkte jag mycket på min storasyster, som gick bort när jag var femton. Min sorg efter henne har kommit i vågor sedan dess och inför nyår var det dags för en ny. Ett år till utan henne var förbi och ett år till utan henne skulle börja. Det lamslog, lamslår, mig när jag går in i de tankarna. I vanliga fall har jag ett väl utarbetat skydd mot det, en sorts sköld. Men kanske börjar den brisera nu? Jag vet inte. Men jag önskar att hon fanns. Hon börjar tyna bort i mina minnen. Rösten, skrattet. Det blir svårare att hålla kvar.

Vi måste göra någonting så jag slipper tänka, känna sa jag till Hugo och styrde upp en brunch med Ebba och Bill som kom och firade in det nya året med oss mitt på dagen och fick mig att känna kärlek ända in i märgen. Tänk vad livet har gett mig de senaste åren. Jag glömmer det aldrig, att vara tacksam för det jag har och samtidigt för det jag slipper.

När jag tänker på vad 2019 gav mig inser jag att det på flera sätt var ett stort år för mig, jag gick från att vara föräldraledig till en fast tjänst och jag fick även ett par uppdrag som konsult. Vi flyttade till Alingsås och jag satte gränser för människor i mitt liv, lärde känna nya och lärde samtidigt även känna mig själv mer. Det var på många vis ett omtumlande år men i slutet började det mesta att falla på plats. Mycket som blev var tack vare flera tillfälligheter eftersom jag egentligen inte hade några konkreta mål eller planer. Jag hade nog mest tänkt vara föräldraledig och läsa på universitetet. Det här året tänkte jag göra tvärtom och sätta upp mål i förväg, stora som små, i form av att…

…ta min examen
…få minst två uppdrag till som konsult
…skriva mer kontinuerligt om inredning
…inreda klart alla rum i lägenheten
…göra fler utflykter med barnen, gärna på tu man hand med ett barn i taget.
…träna regelbundet
…tömma lägenheten på allt som inte betyder något och som bara tar plats
…ta mig tillbaka till storleken jag var innan jag blev gravid med Signe, på ett sunt och vettigt sätt.
…läsa facklitteratur inom ämnen som intresserar mig och lära mig mer
…sova
…äta bra och regelbundet
…våga välja bort
…våga säga ja

Gott nytt år, mina vänner. Jag önskar er allt, allt, allt fint<3

    

 

 

 

 

 

15

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.