2019-12-22

Juldukningen

Hej hur går det för er i julstressen? Eller ni kanske inte ens stressar. Jag gör det inte riktigt än, men så har jag ju en rätt bra lista på saker att göra som endast går att göra precis innan julafton. Så stressen lär väl komma och flåsa mig i nacken alldeles strax. Men först ska jag jobba två pass till.

Imorgon kommer all mat som ska förberedas och då börjar jag även duka bordet, för om det är någonting vi lärt oss i den här familjen är det att jag och Hugo inte är bra på stressiga moment. Så allting behöver göras i så god tid som det går, annars blir stämningen mellan oss riktigt dålig.

I år håller vi det enkelt och åker ingenstans. Det ska bli skönt, att gå runt och greja hemma och duka i lugn och ro. Jag har köpt en röd linneduk på jobbet och har en idé om att gå i rött och rosa (på tal om en juldukning i rött och rosa -!). Eller så satsar jag bara på rött? Lila skulle vara fint med. Ja man hör ju, det är fortfarande inte helt tydligt. Men här kommer lite bra inspiration som fått igång huvudet. Och såklart JWHF-dukningen med flera bra tips, missa inte.

Fint med röda servetter mot vita tallrikar och ett rött siden eller sammetsband runt. Mycket grönt till är ju en klassisk och alltid pålitlig kombination.

Ah. Blomsterarrangemang är jag så svag för, gärna på fot. Kruxet är bara att de måste vara tillräckligt låga och lagom stora för att passa på ett matbord så man kan se varandra. Jag harr en idé om att det kan gå om man använder en sockerkaksform som vas. Många röda kvistar i små glas är också fint. Eller flera blommor i olika färger och höjder i små vaser. Och som kronan på verket – en riktigt maffig julbukett någonstans i närheten av bordet som lyfter den där lyxiga, ombonade känslan ännu mer.

Som sagt, klassiskt med mycket grönt funkar alltid och gärna med granatäpplen eller röda äpplen till. Varianten bredvid är också härlig, mer modern och maffig men samtidigt inte med vaniljvita ljus och lyxiga arrangemang med bara A-blommor. Och vinglas som vattenglas, såklart.

Alla bilder finns på min pinterest Holidays

5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.