2019-12-15

Juldukningen från Svenskt Tenn

Godmorgon från en som vaknade redan halv fyra. Väckt av en liten gullig typ som hasade ner från sängen och fort traskade vidare in till storebrors rum. Hon hann viska heeeej och sträcka ut handen mot hans rygg innan jag fångade upp och tog henne med mig tillbaka. Nu sover hon och jag är vaken, är det inte en klassiker så säg? Men det gör mig ingenting, jag har börjat trivas med att gå upp tidigt igen. Efter att Ebbe-Lou kom blev jag obotligt morgontrött och fick faktiskt ett rätt så otrevligt morgonhumör. En rejäl kontrast till personen som annars gärna slog upp ögonen klockan fem och kvittrandes stekte ägg och bacon till frukost.

Men ja, hörni, då har vi den tredje advent idag och jag är ledig. Det behövde jag, för det blir inte mycket av den varan den här veckan. Eller ja, ledig och ledig – jag ska fota blommor, men jag är åtminstone hemma med mitt gäng.

Förresten, har ni sett den här dukningen från Svenskt Tenn? Ja, jag vet, man är lite trött på allt tjat om just Svenskt Tenn, men visst var det här härligt? Inte alls särskilt julig utan mer vårig, tycker jag. Och enkel att göra själv, med färgat glas, en mönstrad duk och med mässing till.

I min värld finns det dock inte en chans att jag kan lägga de pengar som krävs på originalen – jag är inte särskilt försiktig med mina saker och jag har två små barn som är likadana. Plats för vackra ömtåliga saker jag har tyvärr inte heller, så det blir ungefär som att kasta pengarna i sjön för mig. Men däremot blir det nog sådant här som jag kommer spana efter på loppis och secondhand 2020. Drömmer fortfarande om den perfekta blandningen i vårt hem och just nu består den av en liten dos Svenskt Tenn, en ännu större dos av Artilleriet och störst av The Apartment DK, såklart. Som egentligen är en variant av de första båda, kom jag på nu. Det är väl kanske inte sakerna i sig som jag är så tokig i utan blandningen. Det orädda, det modiga, det vågade. Alla möjliga material, texturer och färger. Allt går. Förutom blå väggar, för mig då, det har jag konstaterat klart och jag har målat om igen. Men det tar vi en annan dag.

Ha en fin tredje advent!

färgglad juldukning från svenskt tenn bild från Svenskt Tenn

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.