2019-12-13

Saffransbullar till frukost och årets färger

Två saffransbullar och två koppar kaffe till frukost och det slår mig när jag plockar fram det att jag skulle behöva skärpa till mig. Men jag har trillat ur mina rutiner med rågbröd och ost och det är svårt att komma tillbaka när allting måste gå så fort just nu. Då tar man det som finns i skåpet bland alla brödpåsar som är signerade den ena, den andra och den tredje i den här familjen. Det är så lugnt och stilla här just nu, jag somnade tidigt igår och nu vaknade jag före alla andra. Det är jag, mina saffransbullar och granen som lyser upp rummet. Den kom upp till slut, vi köpte den en timme innan stängning av en trött person som nog allra helst ville hem medan Ebbe-Lou var överlycklig över en gran med en spets (topp). Några kulor åkte i golvet men det gjorde ingenting, alla hade roligt ändå. Roligast när Signe råkade rulla in under granen. Lille vännen.

Vi gick förresten igenom varuläggning och omstylingen inför våren, på jobbet igår och nu har jag huvudet fullt av 80-talsinfluenser och maximalism. Gula toner, blå toner och rosa toner. Förresten på tal om färger – Pantone har utsett Classic blue till årets färg och tittar man på färgtrender via Alcro, Beckers, Jotun osv så spår de grön, gul och rosa som årets stora trendfärger på väggarna. Intressant. Och inspirerande – jag tänkte skriva mer om det så småningom. Och om lite annat jag skulle vilja fördjupa mig i, som litteraturen jag fick hem för ett tag sedan.

Nu är alla uppe här och vi tittar på Scooby Doo. Signe står bredvid och säger mämma och ler stort varje gång jag vänder mig mot henne. De kommer allt oftare nu, orden. Hon pratar mer och mer med oss. Och härmar! Det är som att konstant ha med en liten mimare att göra, som gör samma kroppsgester som en själv gör. Fina lilla unge.

 

10

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.