2019-12-10

Ett litet hej

Hej, har ni en bra dag? Min är rätt så fin, fastän jag är lite trött. Jag har precis ätit lunch och nyss hällt upp dagens andra kopp kaffe. Medan Signe sover och Ebbe-Lou är på förskolan hinner jag samla tankarna, släppa ut dem och bara vara. Det är inte ofta det händer, det är inte ofta det är alldeles tyst här. Ebbe-Lou är dessutom i en extrem varför-fas och ibland går det så långt att jag måste be honom sluta prata i några sekunder för att det blir ett konstant malande som jag inte hinner hänga med i.

Men morgonen var ändå snäll, trots alla frågetecken och trots alla nej, stopp, sluta, kom, skynda. Och hjärtat känns mjukt. Det känns som att jag befinner mig i ett moln och jag antar att det är summan av en nästan försvunnen förkylning och en hektiskt tid som betats av. Skönt. För snart börjar en intensiv period igen.

I eftermiddag kommer svärfar med nylackerade, röda köksstolar och vi har tänkt köpa och klä en gran. Så det känns som att dagen kommer fortsätta i samma typ av anda som den gjort hittills. Nu vaknade Signe och kom ut till mig, alldeles rufsig i lockarna med högljudda gäspningar och med sömn kvar i kroppen. Livets bästa -texturerna, nivåerna, nyanserna.

bild härifrån

9

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.