2019-12-09

Inredning med en känsla av jul

Vad trixigt det är med julen. Julkänslan sa adjö häromdagen, eller var det kanske häromveckan, och sedan dess har jag letat överallt efter den. Just julen är den enda högtiden jag bryr mig om, ingen annan spelar någon roll för mig. Det slår mig nu att jag inte känner någonting alls för andra högtider men för julen gör jag det. Det är både komplext och härligt på en och samma gång.

Samtidigt som jag försöker hålla fast vid mina egna känslor, de mjuka, inför den här tiden så försöker jag också ge barnen detsamma. Jag vill att de ska se, känna och märka när julen kommer till oss. Den ska vara rolig, glittrig och mysig. Det ska vara pirrigt att ta upp juldekorationerna ur förrådet. Och julen ska inte smygas in i stilrena saker som matchar väggfärgen och som bara blir ytterligare en del av inredningen. Den ska sticka ut, den ska synas.

Vi hade inte särskilt mycket saker och jag har inte hunnit gå på secondhand för att fynda lite mer till vår lilla hög, vilket jag annars rekommenderar varmt eftersom där finns mängder med julsaker till knappt några pengar alls och i superfint skick, så jag har klickat hem några saker och handlat i butikerna i stan. Det har inte varit helt enkelt eftersom jag bara vill ha saker som måste hålla i flera år, så det har tagit lite tid men nu är jag rätt nöjd, för det här året. Tänkte jag kunde visa några av sakerna, ifall det finns någon som behöver lite inspiration.

Mistel i mässing, randig julduk, spräcklig julstjärna

Den stora mässingskransen ska jag hänga på Ebbe-Lous dörr.

En så himla fin liten kruka från Bergs Potter blev det. Den kommer jag dock ha framme hela året.

I den hamnade den här julstjärnan. Så fint att den är spräcklig tycker jag. Förresten, om ni köper en – kom ihåg att de är känsliga för kyla och vattna med lite varmare en ljummet vatten.

Den här tomtegirlangen (heter det så?) köpte jag två av på Balders Hage i Alingsås. De står på gröna skåpet i vardagsrummet och är gulliga.

mistel med rött sidenband

En mistel, såklart. Den har jag hängt ovanför vår säng. Tycker den är fin.

När julen är över ryker det röda bandet och den kan hänga kvar resten av året.
Röd randig julduk, kolibri, mistel

En duk till matbordet som ska kompletteras juliga underlägg.

Och två kuddfodral med kolibrier.

Inte så illa ändå, om jag får säga det själv. Och för den som undrar så kommer kuddarna, mässingskransen och duken från H&M.

11

Kommentera

Kristina

Wow så fint!!! :)Var kommer misteln ifrån?

vardagskonst

Tack!! ? den köpte jag i en butik i Alingsås som jag inte minns namnet på men här är en som jag tycker ser identisk ut; https://mikadesign.se/product.html/mistel-champagne?&gclid=CjwKCAiAxMLvBRBNEiwAKhr-nFYBizjRhvDG5d-ZhXXtHJ_2d5l78biC_Qseop_TVGcHs46QNqREOBoC4xsQAvD_BwE ?

Kristina

Men åh tack vad snällt! önskar dig en fin jul! ?

vardagskonst

Det var det lilla! Och god jul till dig med ?❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.