2019-01-18

Behind the scenes, en arbetsplats där jag är min egen chef och om att arbeta med andra

Det här med att samarbeta ihop med Sannegårdens blommor har verkligen artat sig väl och nu har jag fått ta över deras digitala kanaler. Så man kan väl säga att jag nu har en plats där jag på sätt och vis är min egen chef med fria tyglar och där jag själv sätter ramarna. Det är så extremt lärorikt och äntligen får jag utnyttja det jag lärt mig på min content marketing-kurs samt min egen erfarenhet av internetflödet.

Och om man får lov att skryta lite så tog Interflora upp Sannegårdens Instagram som ett av tre bra exempel, på sin stora konferens som de hade i Stockholm häromdagen innan Formex. Gissa om jag blev glad? Kanske allra mest eftersom jag inte har någon kollega i samma bransch som jag kan bolla med, som kan klappa mig på axeln och säga om det är bra eller inte. Jag arbetar ju helt solo med detta. Men där fanns flödet, som jag skapat, på en stor skärm som ett exempel för andra. Det var absolut en milstolpe.

Igår hade jag förberett en fotografering inför det nya temat som vi ska ha under året men bestämde mig för att ta in hjälp av Ebba. Ebba är duktig på att fotografera och enkel att ha en dialog med. Här trampas det aldrig för hårt på tårna och här är alla förslag och idéer öppna för diskussion.

Och ensam är inte alltid bäst – jag kan ibland bli för självkritisk när jag både stylar och sen fotograferar och med Signe i famnen kan det ibland bli svårt att få till det rent fysiskt; det är ju rätt utmanande att ha en nio månader gammal liten knubbis på höften när man fotar. Dessutom tycker jag att det är lärorikt att arbeta med andra, att kunna släppa på kontrollen i vissa moment och fokusera på en sak istället för tio. Jag stylade, Ebba fotade och så gjorde vi varsin sak bra.

Dagens jobb var bland annat två dukningar och ett bordsarrangemang.

Så här såg det ut överallt när vi kom igång – kaos.

Här är oasis som fått dra ordentligt i vatten.

Lite mer blommor.

Ebba in action med första dukningen…

…och den andra.

Paus för semla. Det bästa bakverket i världen.

Ett par timmar senare var vi klara och jag packade ner Signe i åkpåsen för att gå på dejt med Hugo medan Ebbe röjde hos mormor.

Bra torsdag. Jättebra till och med.

0

Kommentera

Veronica

Ooo, ska genast kolla in Sannegårdens ig! 😃 En undran på temat content: har du några lästips (bok, blogg, studentlitteratur) för en som vill lära sig mer om hur en skapar content? 😊

vardagskonst@gmail.com

Gör’t! Vi kommer snart börja släppa mer där, hoppas det ska bli en fin och inspirerande plats att hänga lite på 🙂 Jag har aldrig använt mig av litteratur, hittills har jag inte hittat något som jag känner verkar riktigt bra. Men många contentbyråer är väldigt generösa med tips, förslag och do’s and dont’s. Så googla bara så kommer det komma upp en hel del. Jag läser på hos flera olika och sen kokar jag ner det till vad jag själv känner är rimligt. Så mitt tips är att börja där 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.