2019-01-06

Färg och tavelvägg i vardagsrummet

Låt oss fortsätta på temat färg och inredning, som jag är så väldigt insnöad på just nu. Särskilt sedan vi gick med i lägenhetsbyte.se en sväng och upptäckte vilken liten pärla vi faktiskt har och nu är nyförälskade. Allt jag vill är att ta hand om den här platsen ännu mer nu. Göra den finare, bättre.

Vi började med att röja bort allt som vi inte behöver och nu har jag avancerat vidare till snygg förvaring, mer färg och tavelvägg som jag tänkte skriva mer om, eftersom jag förstått att ni är fler här som delar inredning som intresse med mig. Och låt oss börja med färg och tavelvägg.

I regel är färg ett ’farligt’ område för mig eftersom färg är mer av ett humör, mer av en känsla, mer av en årstid. Till exempel slänger jag mig efter regnbågar varje år när gatorna fylls med grått slask. Det är som om ögonen och hjärnan i brist på ljus blir desperata efter att få bada i färg istället. Men så nyktrar jag till när ljuset kommer och den första glädjeyran lagt sig och skänker bort eller ställer ner allt i förrådet. För känsloköp blir sällan lyckade för mig.

Men de senaste åren har jag försökt vara någorlunda konsekvent och hållit mig till grått och grönt. Inte bara för att det har varit en trend som bitit mig men också för att det är något tacksamt i att landa i någonting som för det mesta ser likadant ut. Det har varit skönt med en plats som inte fått ge efter för nycker eller ångest. Obs! Väggfärg räknas inte, det går att måla över. Men saker, de är svårare att göra sig av med.

Och det har gjort mig gott att vänta för nu kan det vara så att jag har hittat min färgskala. Nu vet jag vad jag letar efter och jag vet vad som går väl ihop hos oss. För tillfället är det rött, blått och lejongult ihop med olika nyanser av rosa. Och grönt; alltid grönt.

Jag älskar textilier i soffan. Vi har en vanlig Karlstad-soffa från IKEA, som är så enkel att göra om. Jag brukar kasta på filtar, plädar och dukar. Allt går. Till och med en gullig bebis, hehe.

En spegel på väggen är som ett magiskt litet fönster. Och många tavlor.

Just nu har jag hängt upp ett par lite provisoriskt, som ska bli till en tavelvägg. Den här tycker jag om, en sida ur en konstbok med Picasso. Så synd att jag råkat göra en liten reva i den bara. Men vad gör det, egentligen.

Ljus – en ny kärlek här. Extra fint i färg.

Den här platsen är under progress. Gillar tanken på att spel och pussel är lättillgängligt men satan så stökigt och svårstädat. Allt blir bara en röra. Och tavlorna är inte heller helt rätt här.

Det röda bordet. Vad jag älskar det till de svarta stolarna. Här hänger allting också lite provisoriskt. Jag har hängt upp att på befintliga spikar och tänkte spackla och måla igen alla skavanker när jag bestämt vart allting ska hänga.

3

Kommentera

Jisses så vackert ni har det! Jag tycker om alla färger och mönster och hur ni kombinerat dem på ett harmoniskt men lekfullt och utmanande vis! Soffan ser så inbjudande och mjuk ut med sina färger och strukturer. Inspirerande!

vardagskonst@gmail.com

Vad snällt sagt! Inbjudande är precis vad jag vill ha, har inte ens tänkt så förrän du satte ord på det! Nu när jag tänker det är ”inbjudande” ett väldigt bra ledord att ha 🙂 tack! <3

Veronica

Hellu! Åh, sådana peppiga bilder. Har just bestämt mig för att anamma färgen korall hemma (som ju av en händelse råkar vara årets färg enligt Pantone) och blev helt betuttad i din soffas rosa kudde. Var har du köpt den, var, var? Knollriga hälsningar från undertecknad.

vardagskonst@gmail.com

Åh, blev tvungen att googla, hade noll koll på årets färg. Visste inte ens att en sådan utsågs 🙂 Kudden kommer från H&M och köptes nyligen, så jag skulle tippa på att den finns kvar!

Ebba

Var är den stora tavlan över all spel och pussel från? 🙂

vardagskonst

Hej! Den har min man gjort när han gick på konstskola för flera år sedan ?

Ebba

Åh den var så fin! ?

vardagskonst

Tack!! Det ska jag hälsa honom ?❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.