2020-06-19

Aftonen

Hej, jasså, idag är det visst midsommar. Jag tycker om att helgen får en extra dag. Jag är så glad att jag har fått helgerna att bli något att längta till, och njuta av, när det var som mest hektiskt i tillvaron kändes det inte alltid så.
Jag ska klippa gräset, veckostäda och plantera om växter. Sedan äter vi väl något gott, men det gör vi ju de flesta dagar. Vi åker till stranden och picknickar, men det gör vi också de flesta dagar. I något skede tar jag mig säker ut i trädgården med en kopp kaffe och en bok, men det gör jag ju verkligen de flesta dagar.
Och när alla sover ska jag skriva, igen.

I en sådan enkelhet kan också en midsommarafton passera, och det kan få vara alldeles fint så. De bästa dagarna har jag alltid tyckt är de lediga med en produktiv stillsamhet, de där bara min inre motors längtan efter att få ordna och skapa styr vad som blir gjort.
Så kan man också få ha det.

 

Här skrev jag förresten för ett par år sedan om midsommarafton och alla andra aftnar man faktiskt inte behöver fira.

 

0

Kommentera

Gunilla

Den näst sista meningen i texten uttrycker exakt min inställning. Tack för formuleringen!

Härligt! Tack för att du läser!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.