2018-12-11

En lista om julen jag knappt firat

 

Blev såklart inspirerad av Christina och Anna Maria att göra en jullista men vet egentligen inte riktigt hur detta ska gå till med tanke på att jag knappt firat jul i vuxen ålder? Vet att folk gärna vill säga att jag Hatar julen pga går så Otroligt bra ihop med min personlighet men det gör jag knappt? Tycker den kan vara hundra procent mysig men har liksom inte kunnat gå in i julen så mycket att det har kunnat bli JULSTÄMNING de senaste åren pga kanske fram alltid väldigt mycket jobb i december.

Startar julstöket med 39 goda graders feber som inte vill gå ner. Julbak blev glass och alvedon. 

6 julsnabba

Pepparkakor eller lussebullar?
Absolut lussebullar men blir alltid så besviken pga är det inte alltid lite torra?
Men lussebulle.

Skumtomtar eller knäck?
Skumtomar om jag måste välja – knäck känns JOBBIGT?

Julkorv eller julskinka?
Hur kan man redan tre frågor in låta som den mest gnälliga personen någonsin?
Nejmen inget av det, detta äter jag inte ens när jag har tråkigt? Det är inte ens gott pga nostalgi.

Revbensspjäll eller Janssons?
Men snälla rara varför är julmat så dålig mat? Revbensspjäll men det väljer jag BARA för att Janssons är det sämsta vi har.

Glögg eller julmust?
Julmust för en gång drack jag och min kompis oss jättefulla på glögg och mycket kan sägas om glögg men full ska man väl ej bli på det? Oroa er icke, är såklart negativt inställd till julmust också, för sött?!

Ge eller få?
Vet knappt? Min familj slutade med julklappar när sista barnbarnet fyllt 17 tror jag? Tror vi slutade med det för att det inte var kul att få när man inte KUNDE ge, folk hade liksom inte råd att nöjesköpa julklappar?
Med folk menar jag absolut även jag själv.
I år kör vi julklappsfritt igen men det beror nog mest på att vi ska flytta för nästa år vill jag både ge och få! Sa förvisso samma sak förra året men nästa år BLIR det.

Firar jul på Öland varannat år och det är inte precis dåligt för instagramflödet.. 

4 julfavoriter

Favoritjulfilm?
…. Finns det någon bra?

Favoritjulkalender?
Vill inte säga Mysteriet på Greveholm för jag är så trött på att varje år höra om hur mycket bättre det var förr och hur inget kan slå just mysteriet. MEN DET ÄR JU SÅ. Pelle Svanslös var väl också en höjdare? Sen var det en som spelades in på Liseberg men den älskade man ju enbart för att den spelades in i Göteborg? Minns inget annat?
Älskade också Tusen år till julafton,  den slog eventuellt Mysteriet?

Favoritjullåt?
Jobbar inom handeln. Det finns ingen jullåt jag någonsin kommer säga är min favorit.

Favoritjuldoft?
Nejmen det är ju en blandad doft av allt väl? Tända ljus. Gran. Någon vidrig glögg och för torra lussebullar?

3 om jultid

När är det dags att pynta?
Jag ville börja pynta i mitten av november i år, ett sjukt beteende med tanke på att jag inte ens äger julpynt? Har aldrig julpyntat någonsin sen jag flyttade hemifrån så det är en intressant psykos detta med att ha barn kring jul men nu är det så.

När får man ha gran?
 Första december blir det men man vet ju att man kommer få skit upp till vaderna för det men stäm mig då!

När öppnar man presenter på julafton?
Minst två på morgonen väl? Sen allt efter kalle anka som man självklart inte kollar på men det ska va på.

5 julpersonliga

Vad är bäst med julen?
Att vara ledig?

Det sämsta med julen?
Kommer inte på något i mitt fall men vet att det sämsta med julen BRUKADE vara stressen kring att köpa julklappar man inte har råd med. Stressen kring att FÅ julklappar ingen har råd med. Ångesten över att inte kunna ge något ordentligt utan kompromissa pga …. JAMEN ni vet. Nu är det inte så men jag kan tänka mig att det ofta är så.

Vad ska du göra på julafton?
Vi åker till Olofs föräldrar på Öland och firar med dom i år. Det blir förmodligen väldigt mycket lowkey julfirande och det passar oss utmärkt.

Nyår då?
Har inte firay nyår på….. minst fem år? Men vi är lediga i år, ska ha barnvakt och ha fest ihop med våra kompisar! Det kommer eventuellt KLÄS UPP, drickas DRINK.

Tror du att det blir det en snöig jul?
Nej. Det blir aldrig en snöig jul.

10

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.