Skrev ju igår om återkomsten av min energi? Det bästa med det är ju att jag faktiskt orkar laga mat som inte är ”pasta med sås” ibland. OBS! Älskar pasta med sås men älskar också potatis. Och sallad. Men mest av allt så älskar jag ju faktiskt att laga mat. Laga ny mat. Gärna svår. Men oftast snabb, enkel men god mat.

En sak som jag alltid har haft som middagsklassiker är PLÅTMAT. Så hur glad tror ni att jag blev när jag träffade Julia i Malmö för ett par veckor sedan och fick hennes bok plåtmat .
Älskar den! Delvis för att Julia är sjuk i huvudet och fotade allt på en frostig balkong? Själv? Maten frös till is?
Men också för att man ju fastnar i att göra sammasammsamma. Men nu använder jag boken som ett instagramflöde, scrollar mig genom bilder och bah JAHA, detta är också en god kombination den tar vi. Så står man och river typ äpple som man blandar med senap och turkisk yoghurt för man hade inte majonäs som receptet sa och det blir så gött? TREVLIGT.

Tycker ni ska köpa en till er själva men OCKSÅ som present? Flyttahemifrånpresent? OJOJ vad bra, tacka mig sen. JAJA. Och Julia då.

 

4

Klassiskt bord hemma hos familjen Reivinger-Larsson. Ser exakt alltid ut såhär och ännu värre. Tror mycket på att inreda ”så som jag gillar” så blir det ju fint. MEN. Är v ä r d e l ö s på stilleben? Och det är en sak som jag tycker är fint men ändå inte lyckas med. Hur gör man? Tipset ”ring dina inredningskompisar” behöver ni inte ge mig för det har jag redan gjort men problemet är att jag inte har PYNT hemma? Hade liksom ”sveriges historia 1 & 2” som rekvisita i vår förra lägenhet pga äger inte en enda ”snygg bok”.

Dagarna blir längre?!
Sa för kanske tre veckor sedan att ”mörkret påverkar mig faktiskt inte” HAHAHA. Har MÄRKLIGT nog fått energi att göra mer än att stirra rakt in i telefonen efter att Betty somnat exakt samtidigt våren och ljuset återuppstod?

Är så lättad över att denna vinter snart är över, har kämpat med psyket kring all sjukdom, vab och innedagar. Är SÅ glad över att jag faktiskt lyckades förlika mig med att denna vintern kommer vara åt helvete redan i oktober, har liksom känts OK pga förväntade mig inget annat.
Är eventuellt ovanligt positiv för att Betty har klarat mer än fem raka dagar på förskolan för första gången på ja… två månader kanske.
Men. När jag gled in på förskolan såg jag att samtliga fönster stod öppna och som gammal förskolePEDAGOG så vet man att det i nio av tio fall är ett dåligt tecken.
Och:

MEN LÅT OSS BEHÅLLA DET GODA HUMÖRET TILLSVIDARE!

 

 

 

 

 

3

Har ägnat de senaste sju dagarna åt att försöka knäcka så många flyttlådor det bara går, står inte ut med att bo i ett flyttkaos. Allt ska vara klart omedelbums. Såg på husdrömmar när Kajsa Magdalena var med och har aldrig känt mig mer besläktad med en persons inställning till hur omöjligt snabbt saker ska gå.

Här kommer helgen i bilder! KUL!

Fjäskar mycket med Betty för att hon ska känna sig extra sedd (HAHA ett otroligt litet problem för ett ensambarn men JAJA låt oss).

Detta kommer ju tyvärr bli lägenhetens fulaste rum. Eller tyvärr. Barnrum SKA vara lägenhetens fulaste rum för det är vad som krävs för att ett barnrum ska vara just ett barnrum. Min mobil har gjort det extra fult genom att ha en otrolig inställning så att allt ser skit ut. Men Betty älskar sitt rum. Hur sjukt att det fanns en vägg målad med kritfärg kvar från förra hyresgästen? Drömmen ju! Måste dock måla om den rosa nischen som inte syns på bilden för där går gränsen även för mig. Lugna er, flyttlådorna ryker imorgon. Kommer såklart försöka göra museum även av detta rum men känns bra att ha i bakhuvudet att det aldrig kommer bli prydligt här. Har iallafall en IDÈ om tapet här? Har alltid hatat tapet. Älskar tapet nu. Vill ha en grön skog för det känns TREVLIGT.

Vill måla om detta rummet i någon form av brunbeigevarmgrå-färg. Och riva fram trägolvet men det vet ni ju. Älskar annars detta rum. LUFTIGT.

Imorgon börjar jag plugga, det har jag inte sagt va? Fick reda på det förra veckan men ropa inte så högt för det är inget svinkul. Ska läsa in matte och naturkunskap för ni förstår väl att jag hoppade av gymnasiet och nu har läst in hela (HELA) på komvux.
Kul och smart!

Men man blir inte såhär rolig av att gå i skolan så det var väl värt cirka 250 lök i studieskulder för att läsa in skiten. Är bra på annat. Pasta tex, det är jag toppen på!

11

Vi har flyttat!
Aldrig varit så glad över att Olof övertalade mig om att vi ska ha flyttfirma pga att flytta upp för fyra trappor utan hiss är absolut inte drömmen.
I slutet av dagens nåddes vi av dagens första hinder – soffan går inte upp för trappan….
La ut den på blocket och försökte sluta tänka på att vi köpte den för två månader sedan…. 20 minuter senare bestämde vi oss för att det absolut visst gick att få upp soffan, skar sönder tyget på undersidan och monterade isär det. OCH DET GICK!

Har försökt fota i lägenheten MEN vi har ju inte fattat att vi behöver en stege för att nå upp till taket i denna lägenheten vilket betyder saknar en del … lampor. Ja och sen är det KAOS överallt. Känns ovärdigt att fota.
Iallafall!
Betty är överlycklig över att kunna springa runt runt runt MEN vi märker av att hon har nära till sammanbrott, vill inte till förskolan vilket är konstigt med tanke på att hon alltid springer in och skriker hejdå varje morgon vanligtvis. Pratar en del om att ”åka till lägenheten”. Hur gör man egentligen när man flyttar med barn som förstår men ändå inte förstår?

Vi provar iallafall möblering nu, vill gärna ha såhär tror jag. Mattan ska vi byta till en större och ljusare. Försöker måstå frestelsen i att riva bort plastmattan vilket ju är svårt för ni förstår ju att det kommer göra hela skillnaden. Men det får verkligen bli sen, har ont i varenda muskel efter en vecka dålig sömn, städ och packning.
Ska bygga en platsbyggd bokhylla på väggen jag fotar från först. Och köpa en stege.

Ge mig några dagar till så kör vi en ordentlig rundtur på Odinsgatan!

 

14

Fyra dagar till flytt.
Behöver jag ens säga att Betty blev… jamen hon blev pissjuk i fredags. Barnakuten i lördags. Jag råkade ge för liten dos antibiotika lördag OCH söndag. Ville skriva ut mig från föräldraskapet. Har alltid haft god ton mot mig själv i just mitt föräldraskap, tycker jag är bra nog osv men när Olof ringde mig och berättade att jag get 0,6 ml istället för 6ml till mitt svinsjuka barn ville jag gräva mig långt under gravarna och bosätta mig där istället. SKAMMEN.
Är ju van vid sjukdom nu men denna vändan fick mig ändå att bli skakis.
Aldrig sett henne så dålig. Men idag vrålade hon äntligen om glass och bullar vilket jag och Olof hanterade RIMLIGT. Tror vi har 40 glassar i frysen, två olika sorters kakor och fem bullar……
Jamen 112 är det hos sockerpolisen?

Hur går flytten går?
Den går inte helt åt helvete iallafall.  Får så mycket hjälp av min mamma som både skurar väggar och låter Betty sova i hennes knä medan jag svär över hur slarvigt jag målat lister i ja.. alla rum. Rensar och slänger vilket man ju vet är halva nöjet med att flytta. Jag är ju 100% en person som vill ha EN SAK AV ALLT och hatar att ha onödiga saker. Har i år förstått att det ändå kan vara Lite trevligt med typ en vas enbart för att den är dekorativ. Ställer mig extremt frågande när folk säger att de hittat en klänning de ”glömt bort” längst in garderoben. En egenskap jag inte direkt delar med Olof om MAN SÄGER SÅ. Olof har hittat jättemånga plagg just längst in i garderoben  som han måste ha kvar…

Ringde vår nya bovärd och pratade angående lägenhetens stora förfall nämligen plastmattan som löper genom lägenhetens alla rum. Ringde hur som helst för att se om vi kan få ta fram trägolvet under. FICK INTE NEJ? Fick ett ”helst inte” och ni vet att i min bok betyder det ”SJÄLVKLAR GUMMAN”.
Har ni någon erfarenhet av detta? Hur stora odds är det att golvet vi kommer mötas av är hälften betong, hälften trä? Är det svårt? Kan vi göra det själva (säg ja för jag kommer göra det så fort Olof vänder blicken).

 

 

13

Vi har ju två kompisar som går under bloggnamnet ”lina och erik uppe på berget”. Ja det är helt enkelt Lina och erik och bor i samma stadsdel som oss men jag försöker faktiskt skapa content här och gör det tydligen hellre än bra.
IALLAFALL.
Erik är ju från… typ Malmö fast inte från Malmö med Omkring.
(fick ringa och fråga. han kommer ifrån Eslöv och det är väl nära nog för att kallas Malmö?).
Erik har iallafall fört en lågintensiv kampanj kring att vi alla ska flytta till Malmö, han låtsas LITE som att han skämtar men jag VET att han vill det.
Han påstår att gärna att jag och Olof är ”otroligt mycket Malmö” vilket gör mig lite irriterad för jag vill vara ”väldigt mycket Köpenhamn” men man kan ju inte få allt.

Lina Agnes Jasmin Jenny Kajsa

HAR VARIT I MALMÖ NU!
Åkte dit delvis för att träffa många som jag ju delar portal med här på JWHF men också för att hänga med mina internetkompisar (!) JuliaSandy

Det tog mig exakt fem minuter innan jag tänkte ”otrolig stad, här vill man bo”.
FEM minuter .
Det känns redan som att staden är min? Kanske känner jag detta enbart för att:
12 grader och sol
Vindstilla.
Bodde ENSAM på hotell.
Åt fyra rätters middag.
Drack vin till lunch.
Gick inte vilse en enda gång.

Aldrig varit med om något mer bloggigt? Bodde på vad jag tror är sveriges finaste hotel? MJ´S Det var sjukt. De hade tex sin restaurang i något som ser ut som en fransk trädgård. Fast inomhus! DRÖM.

Men också för att Julia berättade att man kan ”vara fattig och ha kul” i Malmö.
Min dröm?
Naturligtvis var det också för att jag träffade 10 personer och ALLA gjorde en massa kul grejer och det finns ingenting som påverkar mig mer än det. Vill gå i mitten av allt kul. Och då är det ju tur att det kanske finns en orsak för mig att åka dit mer ofta?

 

15

Först av allt!
Vi skrev papper för vår nya VÅNING igår!! Har liksom slutat tänka på att vi ska flytta pga att det har tagit så extremt lång tid sen alla sa ja till ett byte till att vi faktiskt har fått skriva kontrakt. Går ju helt i linje med att det nu är cirka två veckor till flytt och jag ORKAR inte börja packa………

Glad i HATTEN gick jag med vårt nya kontrakt under armen längst med hamnen och kände att visst fan är det också lite vår? Ja, sol iallafall.
Ägnade sedan promenaden mellan kontraktkontoret till jobbet med att försöka ta en kul boomerang på kontraktet utan direkt framgång.
Sladdade in på jobbet med en kaffe till mig och min kollega och kände att denna dagen, den blir en bra en.  Sen började KalleAnka-dagen.
Blev skickad på att köpa frukost till dagens morgonmöte. Det hela började med att jag handlade för 500 spänn. Tänkte att jag nog ändå kör ”snabbkassorna” för det var två personer före mig i den vanliga kön, två personer före är två personer för mycket. Snabbkassorna tar ALLTID längre tid än bemannade när man har mer än två varor. Det vet alla. Även jag vet det. Tar ändå detta beslut pga är dum i huvudet.
Efter att jag hade fått tillkalla personal 67 gånger för att jag inte visste vad de fyra olika sorters frallor jag köpt hette la jag kvittot längst ner i kassen för att jag tänkte ”detta får inte försvinna”. Två steg senare inser jag att kvittot ju behövs för att bli utsläppt från snabbkassorna. Packar ut allt på golvet, hittar kvittot, packar tillbaka.  Är både vansinnig och svettig nu.
Utanför ser jag räddningen! En ELSPARKCYKEL!!!! Perfekt.
Har ju bråttom tillbaka. Jag hyr en ELSPARKCYKEL och hänger min två papperskassar på styret – FAN vad smart? Glad i hågen försöker jag starta elsparkcykeln vilket naturligtvis inte går smidigt till så man har, inom loppet av exakt 15 sekunder, gjort sig till gatans främsta skrattkälla.
Vill ni veta vilket underlag det är mellan matbutiken och min butik?
Kullersten.
SKAKADE fram i ungefär gånghastighet. Kastades mellan att gasa och bromsa eftersom att jag inte kunde hantera gasen på ett rimligt vis.
500 meter från matbutiken gick självklart ena papperskassen sönder.
En timme senare var jag tillbaks på jobbet och nåddes då av informationen –
Betty måste hämtas på förskolan. Sjuk igen.
SJUK IGEN.

Men skit i det.
Vad kul det ska bli att flytta och ni hänger väl med på #jwhfstylechallenge?
Läs mer här – Roligare än vad jag trodde och man får hoppa över en dag tror jag, som idag när det är vit skjorta som jag inte äger trotts att jag har försökt köpa en fin vit skjorta i över ett år.

13

Har ju vrålat om att det har varit en ganska tuff vinter. Delvis för att jag sammanlagt har varit frisk cirka fyra veckor sen oktober (!!!), drabbats av vabbchocken och en del annat PISS som jag ju inte kan berätta om. KAN vara så att jag mår Mest piss för att jag inte kan berätta om varför jag mått piss? SPRÄNGS nämligen inombords av att vara tyst. AJA.
På torsdag är det alla hjärtans dag och det hade kanske inte spelat mig någon roll för jag får inre stress av den typen av dagar MEN det är också min och Olofs årsdag.. VILL FÖRSVARA detta med att vi inte VISSTE vilket datum det var när vi bestämde att vi var ihop för fyra år sedan.. Har iallafall varit väldigt bra eftersom att alla andra datum hade inneburit otroligt hög risk att vi glömmer bort vår årsdag. Spelar det någon roll om man gör det föresten? NJA va?

Iallafall.
Min kille lurade mig?!
Berättade att vi skulle göra ”något kul nästa vecka” när jag hade min dagliga monolog som går ut på att jag stirrar rakt in i väggen och säger typ ”måste sluta med ALLT jag gör. Ingenting betyder NÅGONTING och låt mig nu presentera hur jag Egentligen borde göra steg för steg och lyssna väldigt noga nu även om det är exakt samma presentation jag gav igår och i förrgår”.

Iallafall så PÅSTODS det att vi skulle åka och simma och Kanske gå på bio ”om vi hinner”. Lät 100% som en dröm för en person som aldrig mår bättre än när den är i vatten. Terapi och min kille FÖRSTÅR sig på mina behov – tänkte jag.
Sen råkade Olofs mamma försäga sig och berätta att vi skulle på spa och när jag blev tillsagd att packa tandborsten innan vi åkte så förstod jag att det var årsdag som skulle firas några dagar för tidigt och att vi skulle ha barnvakt över natten.
Ursäkta men har aldrig varit på spa innan? Är besatt nu och funderar på om man kan åka en gång i månaden?

Vi gjorde en spa…. eeeeh… ritual. Hängde runt i olika vatten, bastu(ar?) och vattenfotöljer i flera timmar innan vi absolut inte åt en trerätters pga ville enbart äta hamburgare i baren för det är ju vad man är sugen på efter att man badat?
Sov sen 11 goda timmar?

Tur det för när vi sen kom hem hann vi ställa ner väskorna, gjorde ett tappert försök till att ha ett telefonmöte som inte blev av innan förskolan ringde – MAGSJUKA.
Sen spydde Betty ner hela vardagsrummet och precis hela mig (ja HELA).
Sanerade sängen två gånger inatt och har nu ägnat hela dagen åt att tvätta sex maskiner och handtvätta den lilla mattan som absolut är  200x300cm, vad lätt det var? Kul det vore att bära den tvärs över gården till torkrummet lite oftare?!

Ska äta choklad och hoppas på att min tro på att jag är immun mot magsjuka faktiskt är en sanning för en sak som jag inte tänkt på det är att tvååringar inte förstår konceptet ”spy i hink”………….

22

Jag tänkte att jag inte skulle skriva om det.
Att alla andra komme göra det bättre och framförallt kommer andra skriva precis det jag känner.  Sen gick jag in på Brita Zackari´s  Instagram och läser vad hon skrivit om händelsen med den kvinna som är lika gravid som jag var på bilden. Och den första kommentaren jag läser är att hon borde lytt order. Borde haft biljett.
Lytt och gått av.
Jag brinner. Det kokar i mig och jag vet inte vad det är som får mig att reagera mer på denna orättvisan mer än andra.
Kanske är det för att jag själv har varit gravid i vecka 36. Kanske är det att jag själv sett den oro som finns i Betty när jag och hennes pappa bråkar och det enda som behövs för att hon ska känna stress är höjda röster.. Kanske är det Att jag skakas in i benen av att tänka på om Betty skulle se någon av oss utsättas för denna typen av övervåld. Eller våld överhuvudtaget.

Jag tänker på det lugn jag hade och behövde runt mig i vecka 36. På att inte bära tungt när sammandragningarna blev för intensiva.
Jag tänker på vad den förlossning hon snart ska gå igenom. På att detta blev hennes förberedelse. På det trauma som varken hon eller hennes dotter kommer hinna bearbeta innan det nya barnet föds. Jag tänker på den svåra övergången från att vara ensambarn till att bli storasyster. Jag tänker på hur man reparerar det som hänt.
Jag tänker på att det hade aldrig hänt mig. Ingen hade behandlat mig så oavsett om jag hade biljett eller ej. Oavsett om jag kastade en bot på marken eller ej. Jag hade aldrig fått en bot, jag hade fått åka utan färdbevis för så bemöts en vit höggravid kvinna.
En svart kvinna med färdbevis som inte uppvisas tillräckligt snabbt bemöts däremot såhär.
Och ni vill att det är hennes fel.

Jag tänker på er.
Jag tänker på alla er som spekulerar vad hon möjligtvis kan ha gjort innan för att detta ändå lite är hennes eget fel.  Jag tänker på er som skriver att detta inte handlar om rasism utan om att hon bara borde lytt order. Att det är en slump att hon var svart och inte vit.
Jag tänker på den avhumanisering som sker vid varje händelse där ni runtomkring okejar övervåld och maktpositionering. Där ni instinktivt stället er på våldsutsutövarens sida, hejar på, understryker att de gör sitt jobb och därmed har rätt i sak oavsett situation. Jag tänker på att en kvinna ligger med sin gravida mage intryck i en bänk med ett knä i ryggen och det Första ni letar efter är – hur och vad har hon gjort för att förtjäna detta. Hur är detta hennes fel och hon får skylla sig själv.
Jag tänker på hennes femåriga dotter som är stor nog att förstå men för liten för att hantera.

Och vet ni.
Det är inte tjänstemän som gör sitt jobb.
Det är rasism och det är maktmissbruk.

Det är en kvinna, gravid i vecka 36. En vecka då många kvinnor inte ens kan knyta skorna själva längre.
Graviditeten gör en tung, osmidig men kanske allra främst – den gör dig fysiskt ofarlig.

Och jag tänker. Har vi inte lärt oss någonting av vår historia?

28

Det blev, som väntat, otroligt stökigt när vi firade min födelsedag i lördags. Så stökigt att jag inte lyckades ta en enda bild som överhuvudtaget går att publicera. Ja inte för att det är bilder på olika rövar som visas på olika platser utan för att alla bilder som är tagna är helt utan innehåll. Mörka, suddiga och …. helt utan idé om vad jag vill ta bild på.

JAJA tvingade Olof att ta denna bilden för att jag hade en Otrolig LOOK men det ser man ju absolut ingenting av på denna bild så ni får TRO på mitt ord.
Var orolig under hela dagen på lördagen pga ”mådde konstigt” vilket absolut förmodligen var att jag inte åt något på hela dagen och tänkte på att det stod ”just nu har vi flera fall av magsjuka” på Bettys förskola två dagar tidigare.
Men tre glas bubbel senare hade jag naturligtvis glömt allt det.

Söndagen blev långsam som i att vi inte gjorde någonting alls. Vi var också förvånade över hur inkännande Betty var som helt plötsligt var tillfreds med att köra bilar på mattan och bygga med klossar utan direkt engagemang från oss medan vi försökte överleva dagen.
Vi borde ju veta bättre för när Olof sen försökte lämna henne på förskolan i måndags blev de hemskickade igen.

Ögoninflammation 

Denna vinter?!
Snälla säg att jag ej är ensam om att vara sjuk varannan vecka och vabba den andra? Känner mig SÄMST! Hur ofta är ni andra hemma egentligen? Tycker detta känns orimligt vilket OBS absolut beror på att vi ärligt talat misslyckats HÅRD med jämställdheten i just denna frågan men mer om det en annan gång och åter till det viktiga – jämförelsen i hur orimlig vår vinter är jämfört med er – är ni hemma varje månad och ibland flera gånger varje månad?! Hur ofta är ni päron sjuka? För det KAN inte vara standard att man som päron ALLTID ska bli sjukt när barnet är det?!

Jag själv tappade rösten någon gång under natten i lördags men trodde att det var alkohol och sömnbrist men det har hållit i sig tillsammans med ökande halsont och en go förkylning.
När jag vaknade igår hade jag ärligt talat knappt någon röst alls, väste fram orden och det är ju en sak som SKULLE kunna vara sexigt men i mitt fall inte alls. Passande var att jag hade ett väldigt viktigt telefonmöte just igår… Det gick som tur var bra och jag ska berätta mer om detta SNARAST.

Nu ska jag äta godis, popcorn och se klart Bandet och jag på svtplay – perfekt serie för sjuk hjärna!

13