Blev såklart inspirerad av Christina och Anna Maria att göra en jullista men vet egentligen inte riktigt hur detta ska gå till med tanke på att jag knappt firat jul i vuxen ålder? Vet att folk gärna vill säga att jag Hatar julen pga går så Otroligt bra ihop med min personlighet men det gör jag knappt? Tycker den kan vara hundra procent mysig men har liksom inte kunnat gå in i julen så mycket att det har kunnat bli JULSTÄMNING de senaste åren pga kanske fram alltid väldigt mycket jobb i december.

Startar julstöket med 39 goda graders feber som inte vill gå ner. Julbak blev glass och alvedon. 

6 julsnabba

Pepparkakor eller lussebullar?
Absolut lussebullar men blir alltid så besviken pga är det inte alltid lite torra?
Men lussebulle.

Skumtomtar eller knäck?
Skumtomar om jag måste välja – knäck känns JOBBIGT?

Julkorv eller julskinka?
Hur kan man redan tre frågor in låta som den mest gnälliga personen någonsin?
Nejmen inget av det, detta äter jag inte ens när jag har tråkigt? Det är inte ens gott pga nostalgi.

Revbensspjäll eller Janssons?
Men snälla rara varför är julmat så dålig mat? Revbensspjäll men det väljer jag BARA för att Janssons är det sämsta vi har.

Glögg eller julmust?
Julmust för en gång drack jag och min kompis oss jättefulla på glögg och mycket kan sägas om glögg men full ska man väl ej bli på det? Oroa er icke, är såklart negativt inställd till julmust också, för sött?!

Ge eller få?
Vet knappt? Min familj slutade med julklappar när sista barnbarnet fyllt 17 tror jag? Tror vi slutade med det för att det inte var kul att få när man inte KUNDE ge, folk hade liksom inte råd att nöjesköpa julklappar?
Med folk menar jag absolut även jag själv.
I år kör vi julklappsfritt igen men det beror nog mest på att vi ska flytta för nästa år vill jag både ge och få! Sa förvisso samma sak förra året men nästa år BLIR det.

Firar jul på Öland varannat år och det är inte precis dåligt för instagramflödet.. 

4 julfavoriter

Favoritjulfilm?
…. Finns det någon bra?

Favoritjulkalender?
Vill inte säga Mysteriet på Greveholm för jag är så trött på att varje år höra om hur mycket bättre det var förr och hur inget kan slå just mysteriet. MEN DET ÄR JU SÅ. Pelle Svanslös var väl också en höjdare? Sen var det en som spelades in på Liseberg men den älskade man ju enbart för att den spelades in i Göteborg? Minns inget annat?
Älskade också Tusen år till julafton,  den slog eventuellt Mysteriet?

Favoritjullåt?
Jobbar inom handeln. Det finns ingen jullåt jag någonsin kommer säga är min favorit.

Favoritjuldoft?
Nejmen det är ju en blandad doft av allt väl? Tända ljus. Gran. Någon vidrig glögg och för torra lussebullar?

3 om jultid

När är det dags att pynta?
Jag ville börja pynta i mitten av november i år, ett sjukt beteende med tanke på att jag inte ens äger julpynt? Har aldrig julpyntat någonsin sen jag flyttade hemifrån så det är en intressant psykos detta med att ha barn kring jul men nu är det så.

När får man ha gran?
 Första december blir det men man vet ju att man kommer få skit upp till vaderna för det men stäm mig då!

När öppnar man presenter på julafton?
Minst två på morgonen väl? Sen allt efter kalle anka som man självklart inte kollar på men det ska va på.

5 julpersonliga

Vad är bäst med julen?
Att vara ledig?

Det sämsta med julen?
Kommer inte på något i mitt fall men vet att det sämsta med julen BRUKADE vara stressen kring att köpa julklappar man inte har råd med. Stressen kring att FÅ julklappar ingen har råd med. Ångesten över att inte kunna ge något ordentligt utan kompromissa pga …. JAMEN ni vet. Nu är det inte så men jag kan tänka mig att det ofta är så.

Vad ska du göra på julafton?
Vi åker till Olofs föräldrar på Öland och firar med dom i år. Det blir förmodligen väldigt mycket lowkey julfirande och det passar oss utmärkt.

Nyår då?
Har inte firay nyår på….. minst fem år? Men vi är lediga i år, ska ha barnvakt och ha fest ihop med våra kompisar! Det kommer eventuellt KLÄS UPP, drickas DRINK.

Tror du att det blir det en snöig jul?
Nej. Det blir aldrig en snöig jul.

7

En sak man måste erkänna är ju att det är GANSKA krångligt att planera lunch för veckans alla dagar? Jamen snälla det är inte svårt att planera lunch om man pratar lunch som i att ”vart ska vi gå och äta idag?” för det är inte krångligt och om man tycker det är det sök vård och få sluten som gäller.
Jag pratar SÅKLART om lunchlådan.
All god mat är absolut inte god mat i lunchlådan dagen efter men nu ska jag berätta – det är nya tider nu! Jag tänker helt enkelt börja med mitt första KONCEPT! Veckans lunchlåda! WOW.
Detta bygger absolut på att ni är som jag och kan gå med på att äta samma rätt fem dagar i veckan, men herregud man kan väl göra två olika om man vill!? Jag orkar sällan det men det är ju ingen som säger att inte ni gör det.
Tänker att söndagar är en bra dag för denna typ av inlägg för det är iallafall då jag lagar lunchlådor. Nu förstår ju jag att det inte precis är publikfrieri att första veckans matlåda blir en soppa men kan vi komma över att soppa är tråkigt och inse att det är det bästa vi har? Billigt. Nyttigt. Mättande. Gott i låda. Man kan ära MACKA till vilket bara det är bonus.

Denna vecka har jag gjort den k l a s s i s k a bambasoppan (*bamba är en regional och vardaglig benämning för skolbespisning. Ordet används nästan uteslutande i Göteborg och omkringliggande kommuner).
Började laga denna när jag var gravid pga gick tydligen tillbaks till barndom men det kan ni tacka mig för sen.
Tråkig sak med denna soppan är att den ser ut som skit men vi är väl alla vuxna människor som kan äta saker som ser ut som skit?
Bästa med denna soppa är att jaha ingen blir arg om du bara ha fyra morötter istället för fem för det spelar absolut noll roll, man har bara lite mer potatis istället? Alltid mer potatis faktiskt.

För cirka fem luncher behöver du:
Fem morötter
Åtta potatisar
En halv rotselleri
Fyra rotselleri
En hel purjolök
Två grönsaksbuljong
En kycklingbuljong (eller inte om du hatar kött?)
Salt
Vitpeppar (snåla ej!?)
Fyra lagerblad
Rapsolja
Ev. lite smör (alltid lite smör faktiskt)
Sen alla eventuella rester av andra oklara grönsaker som börjar bli dåliga pga ni vet att vi alla siktar på NOLL SVINN?

Du skalar naturligtvis ingenting av detta förutom rotsellerin (vet ej om ens det behövs), jaja du FÅR såklart göra detta men herregud vad tråkigt.

JAHA, nu är allt framplockat tillsammans med skärbräda och en stor jävla kastrull, ta alltid den största för du får aldrig plats i den mindre även om du tror det. Välj en GOD podd, jag kan rekommendera fördomspodden som sällskap idag.

Sen hackar du allt i antingen fina tärningar om du orkar ställa dig in och vill skryta men ärligt talat är det skitsamma för det kommer ändå se ut som skit när du är klar så var inte så petnoga.
Allt ner i kastrullen samtidigt såklart. På med kastrullen på plattan tillsammans med olja jamen HEJDA dig nu och vänta med vatten för nu ska du smula alla buljongtärningar, på med vitpeppar och salt. Du fräser runt och låter buljongtärningen fräsa till sig ORDENTLIGT. Jamen kanske i tre min ungefär? (Oklart varför jag gör såhär men TROR att smakerna kommer fram bättre?)
SEN kan du köra på med vatten. Jag gillar när det inte för mycket buljong så jag häller i så det täcker grönsakerna bara men älskar du mycket buljong så får du väl välja? Kanske en extra tärning isf?
Lägg i lagerblad och låt koka i kanske…  femton min?
Det är en perfekt koktid för då hinner du städa undan skärbrädan och diska kniven.

En annan bra sak är att Betty Älskar denna soppa men till henne mixar jag den med lite grädde pga känns nästan taskigt att ge en tvååring buljongbaserad soppa? Hur som helst så gör jag det så gärna pga får också känna mig som den goda modern som ger mitt barn grönsaker till middag?

Tacka mig i kommentarerna!

6

Saker har så att säga hänt.
Detta kommer bli en lång historia som jag ska försöka göra relativt kort.
Sen typ fem år tillbaka har min och Olofs bästa kompis Martin bott hos oss under vinterhalvåret pga bor i usa men älskar tydligen vintern på vintern?
Det var tex han som körde oss till förlossningen och det var också han som kom tillbaka till förlossningen efter fem timmar för att vara första som fick hålla Betty.

(Rekommenderar alla att ha en kompis boende hos sig under första året med barn – babysitter behövs tex ej!)

Iallafall så blev vinter vår och samma sekund som livet blir lite mindre pisskallt flyttade han tillbaka till usa och denna visan upprepades alltså varje år och det är tyvärr inte ett beteende jag kan försvara när alternativet är att bo i Kalifornien under vintern? Jamen försöka förstå er på det för det gör inte jag.
Hur som helst så skulle han hälsa på en jävligt snabb vända på Bettys födelsedag förra veckan pga hade så att säga vägarna förbi Sverige även i år men detta år skulle då bli det första året han Inte spenderade i Sverige pga orsaker.  Jag surade SOM VANLIGT över att han inte skulle va hos oss mer än max två dygn.
Men sen.
Sen råkade han tappa både sitt pass och green card……..
Han kommer alltså inte in i landet han bor i vilket alltså betyder att han bor hos oss året ut och om man kan vara glad för att något går åt helvete för ens kompis någonsin så är det absolut nu!
Såpass glad att jag firade till fyra på morgonen i fredags och har tyvärr varit helt förstörd sen dess.
Förstörd och glad.

7

I fredags satt jag och skrev i soffan medan Betty åt frukost framför Alfons (snälla säg att det inte är skadligt att äta frukost framför Alfons för jag tycker det är 100% tråkigt att äta frukost vid bordet?!).
Hur som helst så gjorde jag det som min chef säger att jag gör bäst – jag tyckte saker som saker och i detta fall tyckte jag saker om Black Friday. Sen postade jag, lämnade på förskolan, gick till jobbet och sen vibrerade min telefon resten av dagen och jag har aldrig skrivit något om något som så många tyckte något om. Så nu har jag tyvärr fött HYBRIS och planerar således att bli debattör på heltid.
När ska morgonsofforna skicka taxi och buda mig till studion så att man får TYCKA lite mer saker?
Ändå dröm att helt enkelt jobba med att tycka saker om saker.

Sidospår absolut men vill ni ha tips om mitt varmaste plagg som ändå går att bära med värdighet? Här kommer tips på d, har som vanligt förra säsongens färg men årets e också fin! Här!

Iallafall.
Hade en ledig helg och hann absolut inte spendera den med att köpa saker jag behöver på rean FÖRUTOM att jag Äntligen köpt ett par rimliga vinterskor.
Betty har fyllt två år och det är nästan obehagligt att tiden kan gå så snabbt Och så långsamt samtidigt.
Förra året delade vi upp kalasen och hade kanske tre olika mindre kalas. I år tänkte vi att det var praktiskt att bara bränna av alla samtidigt pga tidsbrist och lika bra när alla ändå är friska (nåväl).
HAHAHA. Vet ni hur trångt och syrefattiga det blir i en lägenhet på 63kvm när cirka 25 personer ska komma och gå inom loppet av fem timmar? Kom på mig själv med att sitta och stirra rakt ut i luften cirka tio gånger under dagen och vet ärligt talat in hur jag hindrade impulsen till att gå att lägga mig i sängen för det beror garanterat inte på att jag är väluppfostrad för det är jag inte.
Men Betty höll låda och skrek ”Affons” till samtliga paket pga har sett hur Alfons hoppar ur ett paket på film cirka varje dag under en månads tid så jag vill ändå ge kalaset en stark femma i betyg om än en svag etta ur ett bloggperspektiv för jag ORKADE inte PIFFA vilket man ju vet är mer eller mindre ett direkt brott när man har en adress på internet. Men nu har ni en otroligt chans till att öva er på visualisering. Tänk ett bord fullt med olika sorters kakor, dryck och popcorn, så skulle bilden se ut ungefär!
GLAD blir man iallafall över att ha så många BRA personer som hänger runt Betty, det ger liksom hopp om att allt inte kommer gå åt helvete för henne pga ett jävla nät av vettigt folk som man önskar att alla fick ha runt sina barn.

Ser ju att hon är full i fan så man fattar ju att det blir att göra den närmsta tiden ..

Nu byter vi fokus för jag vill också fråga om det är friskt eller ej att veckans RYSARE har varit SITUATIONEN mellan Isabella Löwengrip (ja SNÄLLA hon heter inte blondinbella längre) och hennes numera ex Hampus? Varför är det så spännande?! Sov tyvärr för lite inatt pga var tvungen att rensa flashback på info.
GOALS att ni ska bli lika nyfikna på mig som jag är på henne. *sätter upp på femårsplanen*.

Nästa vecka ska jag skärpa mig och ta med min kameran så ni får HÄNGA med lite mer för det vet jag att man vill. Vill också veta – vad vill ni ha mer av? Veckans recept kommer tyvärr bli återkommande vare sig ni vill eller ej.

16

Ni vet att man har sin bubbla av vad man läser utefter vad man följer och vilka rum man rör sig i. I min bubbla är skriver de flesta ingenting alls om black friday men de som gör det skriver om bojkott, miljö och om hur sjukt vi människor beter oss denna dag. Kanske ett klipp om hur folk stormar butiker I SVERIGE som delas? Förakt och avståndstagande. En markering.Jag är inte en del av denna hysteri för jag är en modern människa son källsorterar och en gång har läst om vad som händer med miljön.

Ni menar kanske väl men vet ni – det enda som är vidrigt i detta är ni som öppet hånar fattiga människor som vill köpa likvärdiga julklappar som du har råd med till fullpris.

Det är inte en bedrift att avstå från att shoppa en helg i livet till förmån för att köpa allt man vill när man behöver det istället för att invänta en helg varje år för att ha råd att ersätta en trasig mobiltelefon. Eller köpa vinterkläder. Eller bara en nalle.
Förstår medelklassen inte att det finns fattiga människor i Sverige? Att fattiga människor också vill köpa julklappar och ge sina barn åtminstone en dag av normalitet?
Att vara medelklass är att kunna köpa nytt när man behöver. Att unna sig när man verkligen gillar något. Att ta en god lunch och njuta av sina fina klappar.
Att vara fattig är aldrig kunna ersätta saker som går sönder när de faktiskt går sönder. Att vara fattig är att vänta på erbjudanden, dammsuga blocket och kompromissa med vad man köper utifrån vad som är på rea och sen ändå inte riktigt ha råd. Och det är de fattiga ni föraktar när ni, medelklass, vrålar om att denna helgen ska ni minsann inte handla på. Men sen kommer ni handla. Ni kommer köpa julklappar. Era barn kommer inte få något ärvt i julklapp för ni kommer handla. Och ni handlar året om. Går på Mini rodinis utförsäljning och visst har väl HOPE en go sommarrea? Men det är okej. Ingen ifrågasätter det. Det är. Livstil och kaffe på Da Matteo efter att man fyndat klart. Mys.

Att vara fattig är ett heltidsjobb. Det är dyrt, krångligt och ett evigt försök att få det som alla andra har. Att vara fattig betyder inte att man är glad bara man har mat på bordet. För det räcker inte. Det är också att ge sina barn möjlighet att komma tillbaks till skolan etter jullov utan att det står fattiglapp i pannan på dem. För så är det. Barn kan lukta sig till fattiglappar och det är inte coolt med en garderob från Ebbes hörna. Även om medelklass Såklart tycker att ”det borde vara det”. Men dina barn har inte en garderob från ebbes hörna. Dina barn har utvalda plagg som du haft tid att leta upp.
Du skryter om dina vintage 501or medan de du föraktar aldrig någonsin skulle ha råd att köpa dem hur vintage de än är.

Du ska köpa precis allt det du behöver på black friday. Du ska utnyttja den dagen för att köpa det du behöver och vi som inget behöver  ska hålla käften och stanna hemma för det är det som är problemet, vi som handlar utan att behöva något.

Det finns inget jag föraktar så mycket som människor utan klassanalys och om det är någon som ska skämmas kring hur ni beteer er kring black friday så är det ni som öppet rynkar på näsan åt att människor vill ha samma som er.

Ha så kul på stan!

44

Berättade ju om att vi letar efter större lägenhet förra veckan och att vi eventuellt har hittat ett bra trepartsbyte. Vi bor ju i hyresrätt så det är lite av ett halvtidsjobb att få ihop tre personer som inte hatar varandras lägenheter.


Vi har alltså kollat på en trea som är allt vi vill ha, nämligen 90 kvm, sekelskifte och i ett område vi gillar – perfekt ju! Men. Det är lite längre till förskola om man ska va petig och det är fyra trappor utan hiss och det verkar ju folk säga e en direkt dåligt idé så jag gjorde det enda rätta – gjorde en omröstning på instagram. Och eftersom att de flesta sa – nej det e en direkt dålig idé –  så gick vi raka spåret och sa jajebus vi tar den. Det är så två obstinata och en i trotsåldern funkar.
Hur som helst har alla sagt ja till varandras lägenheter och det är tur för jag blir ärligt talat kränkt när någon nekar till vår fina lägenhet och så länge ingen ångrar sig nu så flyttar vi i slutet av Januari!?

Men. Fan vad jag har separationsångest. Denna lägenhet har vi älskat så mycket att jag blir irriterad pga snälla skärp er det är en lägenhet ni pratar om.
Här låg jag i badkaret hela natten mellan 24e och 25e november för ganska exakt två år sedan med ett stearinljus på kanten tills mina värkar var så täta att jag absolut knappt kom ut i bilen.
Bettys första hem. Första steg. Nejmen nu vill man grina och snälla det är så orimligt men detta är den första lägenhet som vi gjorde till VÅRT HEM.

Men skit i det för nu ska vi göra en ny lägenhet till  vårt hem och det kommer bli så kul att se hur många gånger jag tjatar mig till att måla om olika rum, byta soffa och köksporslin innan vi blir lika nöjda som vi är här.
Jag älskar dessutom när folk som bloggar ska flytta för då väntar alltid det absolut mest tillfredsställande jag vet – inredning från noll till klart. SNÄLLA säg att ni också gillar det för ni ska veta att det är det vi kommer hålla på med denna vinter.
Men lugna er vi ska väl göra annat också? Vika tvätt tex, det ska vi göra flera gånger i månaden,
kul!

17

Jaha.
Ingen är tyvärr förvånad över att det första jag gör som bloggare är att göra det enda till och med jag förstår är direkt SLAPPT. Bloggar ingenting?!
Hur som helst. Jag har alltså jobbat veckans alla dagar och på min lediga tid har jag varit på akuten och detta är något vi måste prata mer om. Ljuset på sjukhus? Varför ljussätter det så att allt känns femtusen procent värre på sjukhus? Hur ska jag kunna fota, lägga ut på insta och få sympatier när alla bilder ser ut som skit? Nej det går inte så vi får ta en bild som jag fotade för mitt jobbs Instagram istället. Ja, jag jobbar ju med att fota för Ellos instagram för jag kan som vanligt inte bara nöja mig med att vara anställd som EN sak utan vill gärna ha tre olika tjänster på varje jobb..

Vi har iallafall försökt hålla huvudet över vattenytan nu när Olof också blivit sjuk igen och Betty hostar som en gammal gubbe och jag vet inte vad ni gör med barn som är sjukt med tillräckligt frisk för att orka bli uttråkat men vi fikar. Fick en lätt kris när vi i samma veva fick Bettys första kallelse till tandläkaren men herregud låt ett barn äta bulle kommer jag inte våga säga till tandis men kommer TÄNKA så.Föresten!
Betty fyller två om någon vecka eller två och vi ska då ha kalas vilket jag ju alltid har ifrågasatt för varför har man kalas för en tvååring? De börjar ju ändå bara gråta när stora grupper sjunger men nu gör vi såhär av PRAKTISKT skäl. Vad ska man bjuda på då? Samt vad önskar sig en tvååring? En pappkartong med bubbelplast? Jamen herregud skriv inte under orosanmälan hos soc nu, jag känner ju mitt barn men vet ÄNDÅ inte vad en bra present är för hon leker ju helst med typ en gardin?
Tips mottages med tacksamhet så att jag kan skicka till Bettys släktingar som har råd för det har inte jag pga la alla presentpengar på apoteket.

LOVAR att vi hörs snart igen men följ mig på Instagram tills dess så att jag får prata mer med er för det har ärligt talat varit det roligaste denna veckan?  ——> @reivinger

 

 

 

 

 

10

Hallå!? Vad roligt det var att börja blogga?
Var tyvärr för upptagen med att var LIVRÄDD för att trycka på publicera för att bossen hade gett ETT direktiv som löd ”tryck inte på publicera innan 20.00”.  Jag säger inte att jag fick tourettes för det får man väl inte säga i detta landet längre men jag fick tourettes. Kul att ni var så många som lyssnade till kravet kring att säga hej också, lindrade min ångest med cirka 70%.

Den 14 oktober la jag upp en bild på instagram där jag skröt om att vi efter en tre veckor lång sjukdom äntligen var friska. HAHAHA. Vi är, snart en månad senare, fortfarande sjuka. Vi har alltså blivit de som jag alltid föraktat – de evighetssjuka.
Det sjuka med att vara sjuk såhär länge är ju att livet liksom måste fortsätta, man måste jobba och man måste typ resa sig och stå upp jättelänge varje dag. Och man blir den mest ointressanta personen som man någonsin träffat – man blir den som gnäller. Har tyvärr slutat svara på hur jag mår nu pga så TRÖTT på mig själv. (Mår PISS).

IALLAFALL.
Saker måste alltså fortsätta hända mellan att jag och Olof bråkar om vem som är mest sjuk (det är jag som e d.).
Nästa vecka jobbar jag sex av sju dagar och har därför ägnat helgens lördag åt att städa vilket är absolut lämpligt med tanke på att vi ska visa vår lägenhet inför ett eventuellt lägenhetsbyte. Vi bor alltså i hyresrätt, en trea på 63 kvm och den är trång nu. Har blivit besatt av YTA. LUFT. Vill ha en våning!

Det finns massvis med fint som har med hyresrätt att göra men ett otroligt medelklassproblem vi har är ändå att vi inte får Välja vart och hur vi vill bo. Bor också i ett av Göteborgs med attraktiva områden som man har ju känt sig som ett mindre svin i andra sammanhang så att säga. VET att detta är ett sjukt lyxproblem men det blir ju gärna så när man inte har några riktiga problem.

Jobbar ju med att sälja inredning och är som ni säkert förstår mer eller mindre inredningssylist pga det. Man ska alltid styla med något som vittnar som fräsch livsstil när man har visning. Avokado har allt som vittnar som just fräsch livsstil.

Men skit i det nu.
Vill ni ha tips på en svingod sallad som passar till typ allt förutom möjligtvis frukost?
Vabra för här kommer det ett recept som jag ärligt talat borde få spons från valfri halloumi-tillverkare pga detta är nu en vardagsfavorit hos iallafall tre andra personer jag känner. Ljuger jag nu? Ja kanske men det BORDE iallafall vara vardagsfavorit hos iallafall tre andra personer. Och det kändes sant när jag skrev det.

HÄNG MED!
Börja med att bli sugen på detta några timmar innan det ska ätas första gången för det finns TVÅ delar i detta som inte är så jobbigt men som kräver iallafall lite prepp och tid (lyncha ej, ha lite framförhållning snälla rara vi är alla vuxna människor?!).
Alltså.
Börja med att hacka ett gäng morötter väldigt tunt men inte lika tunt som rivet.
Gör samma med rättika, kör en hel när du ändå är igång faktiskt.
Lägg i skål tillsammans med:

1 1/4 dl vatten
2 msk socker
1/2 msk salt
4 msk risvinäger (kan ersättas med ättika som spätts ut till 6 %)
På med förslutande lock och låt dra minst en timme men ärligt talat helst en dag (ta det lugnt, en timme går också bra skrev jag ju?). Hur som helst så gör du ganska mycket för detta håller i kylen åtminstone 2 veckor och kommer därmed rädda massa trötta luncher.

Sen.
Koka 2 dl vatten
Rör i 1dl socker
1dl asiatisk fisksås
1dl vitvinsvinge
1 msk färskpressad limejuice
Ca 4 små finhackade vitlöksklyftor alt. en hel solovitlök (främst pga ORKA skala fyra när man kan skala en?)
Finhacka absolut en hel röd chili.
Sen vet ni ju att även detta ska stå och dra i minst en timme men ärligt talat helst ett dygn? Sen ska ni smaka av och kanske ha lite mer av något? SMAKA?
Sen kör ni bara på:
Koka nudlar
Hacka koriander, mynta och jordnötter
Sen väljer du om du vill tärna antingen halloumi och fritera i otroligt varm olja eller om du vill ha karmeliserad fläsksida och jag skulle säga att du vill nog ha halloumi för karmeliserad fläsksida är liksom ett helt recept för sig och det får du nog googla. Vill skriva något om miljön här men hört att halloumi tyvärr är lika piss som kött så jag säger ingenting!
Har du vårnudlar så har du dom i ugnen för längesen så de är klara nu när allt som är kvar är att bygga salladen som egentligen inte är en sallad men vad ska jag kalla den då?
Och bäst av allt är att när du gjort detta en gång så är allt förutom typ örter och hallomi redan preppat för du har gjort extra av allt som står sig så andra gången du gör detta kommer det ta cirka 10 min!

(Pinsamt att man sa att man gillade att fota mat och det första man gör är att leverera en otroligt ful bild, ser det ens gott ut? JAG ÄR SJUK! Det är ett försvar för allt.)

WOW, tacka mig sen och skicka gärna glada bilder på hur detta blev er vardagshjälte så att jag får dåligt samvete och avslöjar att detta recept är rakt över disk snott från när jag och Olof åt på Steamy Pho – gå dit om du är eller bor i Göteborg.

Oj, ska lära mig att korta ner inläggen och kanske skriva tre inlägg istället för tre i ett – ha tålamod!
PUSS!

20

Hej alla!
Vill faktiskt börja detta inlägg med att ställa ett krav – det är väldigt viktigt att alla som hittar hit säger hej tillbaka för det finns en otroligt risk att jag kommer spy av ångest kring att INGEN hittat hit annars.
Gäller även dig mamma.
Har massiv prestationsångest nu när jag befinner mig på en plattform med kollegor som alla är otroliga veteraner – det är alltså inte jag men herregud detta blir kul, det kan jag ändå lova!

 

 

Jag heter alltså Sarah fast egentligen heter jag Sara utan H men har sedan jag var tolv lagt till ett H som ett desperat försök till att ha ett coolt namn. En annan sak som jag ägnade mig åt som tolvåring var att försöka se kort ut, ett omöjligt uppdrag för en person som är 185cm lång så det har jag faktiskt slutat med nu. Jag har ofta hybris men herregud även jag kan se mina begränsningar. Ibland.

Jag kommer blogga (?!?!) om LIVET.
Så otroligt svag nisch men kan det inte få vara så då? Jag kan säga att här blir det rakt över disk spretigt. Och det är faktiskt min nisch.
Jag vill skriva om familjeliv som jag lever tillsammans med min sambo Olof och vår dotter Betty, om att vi alltid känns mer stökiga än alla andra familjer på förskolan. Om att driva företag som egentligen är täckmantel för att ha kul. Om inredning som jag älskar med kan absolut noll om och om mode som jag inte heller kan någonting om men älskar kanske ännu mer än inredning.
Sist men kanske mest blir det nog en del matlagning och det beror absolut främst på att jag vill vara en person som imponerar med god mat –  drömmer om att ni ska be om recept! Men också för att jag älskar att fota mat, ja det är en märklig sak att älska men nu är det så!

Nu är vi igång – kul!
Ses snart igen och snälla rara glöm ej att säga hej!

 

 

 

 

 

56