Vi kan absolut prata om senaste tre veckornas otrolig frånvaro men det är så Otroligt tråkigt så nu skiter vi i det och pratar om helgen istället.

Fredagen började som alltid med att jag gled in med Betty på förskolan 30 minuter senare än vad jag skrivit på schemat. BEFOGAT att ifrågasätta varför jag inte skriver att Betty alltid kommer att komma 09.30 istället för 9.00? Jo för jag har en VISION om att jag någon gång kommer att lära mig att lämna lite tidigare så att jag slipper SLADDA in på jobbet för att sen veva i mig en halv burk kvarg innan jag börjar kl 10.00 men det verkar vara en rutin jag får jobba vidare på.

Hur som helst.
”Det ska bli jättevarmt idag” Sa Betty fröken och ja bah ”ja härligt ha det gott haj”.
Klipp till tre timmar senare. Det blir 27 grader varmt.
Först PANIK för att man, förutom att vara sen in med semesterlapp, också inser att Betty i detta nu är på förskolan UTAN SOLKRÄM. Stressens mamma utbröt men fick förtränga det och tänka på bättre tider. Dvs de då jag gärna badar henne i spf 50 maj-sep.

Olof ringer på lunchen och berättar att han har blivit erbjuden just exakt prick den lärartjänst som han ville ha och jag blev kanske lite TÅRÖGD?
GOTT HUMÖR nu.

Med friskt humör slutar jag jobbet en timme tidigare än vanligt, har nu glömt bort bristen på solkräm och har istället siktet inställt på min nya stil – TJEJ MED CYKELBYXOR.
Tyvärr verkar jag inte vara ensam om den nya stilen för de var slutsålda i min storlek på 1 2 3 butiker innan jag hittade ett par som satt ok i butik 4.
Vaknade dagen efter redo att ta ut min nya stil på tur.
12 grader. Storm. Snedställt spöregn.
Provade stilen raklång i sängen tillsammans med en ostmacka innan jag fick ge vika för göteborgsuniformen.

Till min nya stils försvar gör den sig bättre Stående men man kan inte få allt i världen.

Vad ROLIGT att få plocka fram denna uniformen igen – TOPPEN.

14

Kolla vad långt hår jag fått!? Chockad varje gång jag råkar ha utsläppt.
Kolla också vad bra selfieljus vi har i vårt vardagsrum – perfekt ju.

Jobbar ju söndagar ganska ofta och det bästa med det är att jag slutar tidigt. Vi brukar försöka ringa in min mamma som barnvakt så att jag och Olof kan göra något KUL innan Betty ska lägga sig så att inte hela helgen blir jobbjobbjobb.
Senaste veckorna har ju det blivit ganska lite KUL och mycket sjukdom, flytt och ja ni vet ju.

Så vi gick till 7:ans ölhall. En klassiker i Göteborg. Ser ni golvet. ÄLSKAR. Hade velat ha exakt samma i hallen, badrummet och köket.

Gick vidare till ViViet i vasastan som vi försökt ta oss till hur länge som helst. Ryktet säger ”pissbra mat” och det är allt jag vill ha.

Kom dit innan öppning så vi kollade på alla sjuka husfasader som ju finns i vasastan, tio min innan öppning var det KÖ in? På en söndag? Bra betyg. 

Började med en otrolig drink med koriander! Förstår ju att detta inte känns lockande för den otroliga gruppen som inte gillar koriander men det fanns såklart annat. Vi älskade iallafall denna!

OTROLIG Bhan mi! 10/10

Så FINT? Också så gott. Välbalanserat och liksom perfekt mängd av allt. Som att varje tugga var portionerad. Men också. Så trevlig service, avslappnad och självsäker. Här vet dom vad dom gör och dom gör det bra. Liten meny, inget skryt.
Och en given, vad jag tror pappa, i tracksuit som tog bra och viktiga varv i restaurangen. Gjorde punktinsatser så som att byta plats på vaser osv. Viktig!

Gå dit, ni kommer Inte bli arga.

 

9

Tänk att Betty blev två och ett halv ändå? Att vi är HÄR nu.
Jag har pratat om denna period SÅ länge, ja faktiskt sen innan hon föddes. Jag har ju jobbat på förskola och då har jag analyserat mig till att barn under just två och ett halvt är gulliga och allt det där men det är verkligen efter två och ett halvt det händer. ÄLSKAR att vara med Betty nu. Vi har liksom… roligt?

Skjut inte av nu men jag har tex haft lite problem med lediga helger fram tills nyligen för jag har liksom inte vetat vad vi ska göra HELA dagarna. Har längtat till måndag och avlastning. Ingenting som hon har tyckt är kul har jag tyckt är roligt. Kan liksom inte njuta av en go timme i sandlådan eller se framemot att va hennes personliga gungvakt. Jag ÄR inte en lekplatsperson och jag vägrar att vika mig helt åt att vara förälder. Jag är kanske en sådan som inte är en barnperson?  Jag vill liksom att vi ska va kul IHOP, göra sånt som VI tycker om.

Och nu är vi där. ALLT är kul.
Trotsåldern är till och med härlig, inte för att jag njuter av att hon skriker rakt ut och vägrar sitta i vagnen utan för att hon nu är en egen människa. Med vilja. Humor. Och egna tankar. HERREGUD, jag bryter fan ihop när hon spelar teater och testar olika humör.  Det är som att jag är nykär?!
Förstår absolut att det är runt denna period som folk börjar planera flera barn för allt det jobbiga med första två åren lär ju vara bortglömt lagom till september.

13

En sak som jag TROR krockar med folks fördomar om mig är att jag älskar att träna.
KÄNNS som att folk har en bild av att jag är en sån som tycker att träning är töntigt? Meeen det kanske också är för att en av mina starka personligheter är att jag spelar mycket på att överdriva mina negativa känslor för typ allt? JAJA.
Så e inte fallet.
HELVETE vad jag har njutit av att vara frisk de senaste veckorna. Varit TIMMAR på gymmet. Tagit bilder och synat musklernas återkomst.
En stor del av att träna på gym är att tuffa mig, går in i karaktär, tar plats bland de fria vikterna och spelar självsäker styrkelyftare. Vill att folk ska se mig som en riktigt stark träningsperson.
Tappade tyvärr en skivstång på ansiktet och rakt ner på bröstkorgen när jag körde bänkpress häromdagen. Fick ta kraft typ tre gånger innan jag fick upp skiten så jag antar att jag måste byta gym nu när jag avslöjat att jag en precis lika svag som jag ser ut.
Kul så länge det varade!

13

Håller på med ett projekt som jag också har ägnat mig åt kanske 15 gånger tidigare utan att lyckas.
Jo, jag rensar skiten ur min garderob.
Är skoningslös, varje gång tanken ”denna kan va skön att sova i” dyker upp så blir det raka spåret till sälj&skänk-högen. Missförstå mig helt rätt nu, jag är inte en person med enorm garderob. Kan Verkligen relatera noll procent till folk som säger ”hittade denna, hade inte en aning om att jag hade den haha” – jag vet Exakt vad jag har.
Men.
Jag hatar saker. Hatar allt som är överflödigt.
Vill ha en garderob med fem outfits och allt som ingår i dom ska va i FINA jävla material. TRÖTT på sladdrig tshirt med tre år gamla sneakers som skapar stilen ”14årig skejtare”. Slut på det.

Ringar – enda smycket jag bär utan att känna mig utklädd. Har någon form av dessa varje dag.
Stickad ulltröja – Har rensat ut minst tio stycken som antingen har tappat formen eller är i kass material. Tänker att jag ska ha tre som jag älskar istället för tjugo som jag gillar.
Köpte på 50% på Arket!
Bok – Prioriterar sällan att läsa men försöker ta tid till det. ENKELT när böcker av denna kvallisort dyker upp. Har inte läst en rad än men man fattar ju att denna kommer att skölja över en. Över mig iallafall.

Vårkappa!
Som ser exakt likadan ut som min vinterkappa!
Har kollat på just denna i många år men snälla rara tyvärr för dyr för mig men så gick jag med i facebookgruppen Labels we love och hittade den efter tre dagar av maniskt scrollande. SKRÖT för Olof om hur snygg jag var i den pga sån e jag.

Slut på konsumtion!

8
  • Just wanna view more of
  • Style

Vi har ju som sagt flyttat vilket också upptar exakt all min tankeverksamhet, inte flytten då utan det som följer med att flytta – inredning av ett nytt hem.
Jamen snälla rara kan du VISA något eller vad är det frågan om?
Vi ska ju platsbygga minst en sak i varje rum pga orkar inte kompromissa med vad vi vill ha och eftersom att vi ska bygga själva så tar det…. jamen det tar lite tid.
Viket också betyder att vi liksom inte har någonstans att packa upp våra saker pga allt vi ska bygga är någon form av förvaring. JAJA.

Har jag berättat att Olof jobbar som gymnasielärare och fram till för två månader sedan kombinerade det med att jobba natt två dagar i veckan? Nu är det bara en dag i veckan (BARA!). Jag jobbar ju inom handeln vilket absolut betyder sovmorgon men också sena kvällar och jobbhelger.
SVÅRT SCHEMA.
Men en sak jag ändå orkat med är att byta mattor och HÅLLA PÅ kring de ytor vi inte ska platsbygga något på.
Låt oss se tillbaka till dag tre i lägenheten:

Har stört mig på denna mattan pga för platt, för lite naturmaterial men främst har jag stört mig på att mattan skar sig till bordet OCH soffan. Lampan funkade inte heller pga för liten för rummet och problemen har, som ni förstår, varit enorma.

Blev därför så OKLÄDSAMT glad när min kollega visade mig en riktigt ful produktbild på denna matta pga har letat efter EXAKT denna i flera månader. Jaja, har hittat typ två till samma pris som min årslön men aldrig någon jag rimligtvis skulle ha råd med.

LÄTTAD över att bordet nu blev så som jag visualiserade mig det när jag vrålade att Olof skulle buda fort som FAN när han hittade det på auktion. Funkade NOLL procent med den mörka mattan men funkar 100% med den nya ljusa? Väl?

Visualisera nu en inbyggd bokhylla mittemot och mig strida runt i en SVAL sommardress. TREVLIGT!

16

Skrev ju igår om återkomsten av min energi? Det bästa med det är ju att jag faktiskt orkar laga mat som inte är ”pasta med sås” ibland. OBS! Älskar pasta med sås men älskar också potatis. Och sallad. Men mest av allt så älskar jag ju faktiskt att laga mat. Laga ny mat. Gärna svår. Men oftast snabb, enkel men god mat.

En sak som jag alltid har haft som middagsklassiker är PLÅTMAT. Så hur glad tror ni att jag blev när jag träffade Julia i Malmö för ett par veckor sedan och fick hennes bok plåtmat .
Älskar den! Delvis för att Julia är sjuk i huvudet och fotade allt på en frostig balkong? Själv? Maten frös till is?
Men också för att man ju fastnar i att göra sammasammsamma. Men nu använder jag boken som ett instagramflöde, scrollar mig genom bilder och bah JAHA, detta är också en god kombination den tar vi. Så står man och river typ äpple som man blandar med senap och turkisk yoghurt för man hade inte majonäs som receptet sa och det blir så gött? TREVLIGT.

Tycker ni ska köpa en till er själva men OCKSÅ som present? Flyttahemifrånpresent? OJOJ vad bra, tacka mig sen. JAJA. Och Julia då.

 

11

Klassiskt bord hemma hos familjen Reivinger-Larsson. Ser exakt alltid ut såhär och ännu värre. Tror mycket på att inreda ”så som jag gillar” så blir det ju fint. MEN. Är v ä r d e l ö s på stilleben? Och det är en sak som jag tycker är fint men ändå inte lyckas med. Hur gör man? Tipset ”ring dina inredningskompisar” behöver ni inte ge mig för det har jag redan gjort men problemet är att jag inte har PYNT hemma? Hade liksom ”sveriges historia 1 & 2” som rekvisita i vår förra lägenhet pga äger inte en enda ”snygg bok”.

Dagarna blir längre?!
Sa för kanske tre veckor sedan att ”mörkret påverkar mig faktiskt inte” HAHAHA. Har MÄRKLIGT nog fått energi att göra mer än att stirra rakt in i telefonen efter att Betty somnat exakt samtidigt våren och ljuset återuppstod?

Är så lättad över att denna vinter snart är över, har kämpat med psyket kring all sjukdom, vab och innedagar. Är SÅ glad över att jag faktiskt lyckades förlika mig med att denna vintern kommer vara åt helvete redan i oktober, har liksom känts OK pga förväntade mig inget annat.
Är eventuellt ovanligt positiv för att Betty har klarat mer än fem raka dagar på förskolan för första gången på ja… två månader kanske.
Men. När jag gled in på förskolan såg jag att samtliga fönster stod öppna och som gammal förskolePEDAGOG så vet man att det i nio av tio fall är ett dåligt tecken.
Och:

MEN LÅT OSS BEHÅLLA DET GODA HUMÖRET TILLSVIDARE!

 

 

 

 

 

6

Har ägnat de senaste sju dagarna åt att försöka knäcka så många flyttlådor det bara går, står inte ut med att bo i ett flyttkaos. Allt ska vara klart omedelbums. Såg på husdrömmar när Kajsa Magdalena var med och har aldrig känt mig mer besläktad med en persons inställning till hur omöjligt snabbt saker ska gå.

Här kommer helgen i bilder! KUL!

Fjäskar mycket med Betty för att hon ska känna sig extra sedd (HAHA ett otroligt litet problem för ett ensambarn men JAJA låt oss).

Detta kommer ju tyvärr bli lägenhetens fulaste rum. Eller tyvärr. Barnrum SKA vara lägenhetens fulaste rum för det är vad som krävs för att ett barnrum ska vara just ett barnrum. Min mobil har gjort det extra fult genom att ha en otrolig inställning så att allt ser skit ut. Men Betty älskar sitt rum. Hur sjukt att det fanns en vägg målad med kritfärg kvar från förra hyresgästen? Drömmen ju! Måste dock måla om den rosa nischen som inte syns på bilden för där går gränsen även för mig. Lugna er, flyttlådorna ryker imorgon. Kommer såklart försöka göra museum även av detta rum men känns bra att ha i bakhuvudet att det aldrig kommer bli prydligt här. Har iallafall en IDÈ om tapet här? Har alltid hatat tapet. Älskar tapet nu. Vill ha en grön skog för det känns TREVLIGT.

Vill måla om detta rummet i någon form av brunbeigevarmgrå-färg. Och riva fram trägolvet men det vet ni ju. Älskar annars detta rum. LUFTIGT.

Imorgon börjar jag plugga, det har jag inte sagt va? Fick reda på det förra veckan men ropa inte så högt för det är inget svinkul. Ska läsa in matte och naturkunskap för ni förstår väl att jag hoppade av gymnasiet och nu har läst in hela (HELA) på komvux.
Kul och smart!

Men man blir inte såhär rolig av att gå i skolan så det var väl värt cirka 250 lök i studieskulder för att läsa in skiten. Är bra på annat. Pasta tex, det är jag toppen på!

12

Vi har flyttat!
Aldrig varit så glad över att Olof övertalade mig om att vi ska ha flyttfirma pga att flytta upp för fyra trappor utan hiss är absolut inte drömmen.
I slutet av dagens nåddes vi av dagens första hinder – soffan går inte upp för trappan….
La ut den på blocket och försökte sluta tänka på att vi köpte den för två månader sedan…. 20 minuter senare bestämde vi oss för att det absolut visst gick att få upp soffan, skar sönder tyget på undersidan och monterade isär det. OCH DET GICK!

Har försökt fota i lägenheten MEN vi har ju inte fattat att vi behöver en stege för att nå upp till taket i denna lägenheten vilket betyder saknar en del … lampor. Ja och sen är det KAOS överallt. Känns ovärdigt att fota.
Iallafall!
Betty är överlycklig över att kunna springa runt runt runt MEN vi märker av att hon har nära till sammanbrott, vill inte till förskolan vilket är konstigt med tanke på att hon alltid springer in och skriker hejdå varje morgon vanligtvis. Pratar en del om att ”åka till lägenheten”. Hur gör man egentligen när man flyttar med barn som förstår men ändå inte förstår?

Vi provar iallafall möblering nu, vill gärna ha såhär tror jag. Mattan ska vi byta till en större och ljusare. Försöker måstå frestelsen i att riva bort plastmattan vilket ju är svårt för ni förstår ju att det kommer göra hela skillnaden. Men det får verkligen bli sen, har ont i varenda muskel efter en vecka dålig sömn, städ och packning.
Ska bygga en platsbyggd bokhylla på väggen jag fotar från först. Och köpa en stege.

Ge mig några dagar till så kör vi en ordentlig rundtur på Odinsgatan!

 

15