2021-01-31

VM i semester

I fredags ringde jag efter en taxi, jag skulle nämligen på en kort solosemester i min egen stad. Den första semestern sen jag vet inte när.

Checkade in på MJs i stan, helt själv men med en sprängfylld resväska.

Ett mycket gulligt rum fick jag, inklusive det badkar jag både ringt och mejlat om att jag absolut ville ha. Om jag hade med mig eget badskum i en liten glasburk? Svar ja.

Kladdade på lite läppstift och slängde på mig en klänning.


Klockan 18.00 hade jag nämligen en bordsreservation nere i restaurangen. En middagsdejt med mig själv! Kommer inte ihåg sist det hände. I ett tidigare liv hände det ofta ofta. Hur som, tillbaka till nutid tack. Jag slog på stort och beställde in ett glas bubbel och lite snacks till förrätt. Råbiff och jordärtskocka till huvudrätt och mmmm. Underbart var det. Lite rödpang till det och en dessert också kanske? Jajamän. Blodorangesorbet och så en kopp te medan jag läste ikapp svensk och internationell media om GameStop-historien. Läs här om du har missat! Efter middagen tog jag en kort och extremt kall runda på stan i jakt efter snacks till kvällens film. Ostbågar och linschips, vad annars. Höjden av lyx.

Dagen efter vaknade jag dessvärre inte särskilt utvilad alls. Sex timmars sömn fick jag, som om kroppen nu är van vid att vakna mest hela tiden för att se till så att Pom har det bra. Fint ändå. Aja, sömn eller inte, till gymmet skulle jag. Första gymsejouren sedan september och det var underbart! Jag har tränat på ganska bra under hela hösten och vintern, men det är ändå svårt att få till samma känsla med bara kroppsvikt som när man går och lyfter tungt. En av mina bästa känslor helt klart.

Efter gymmet kastade jag mig på cykeln och begav mig iväg till nyöppnade Mygel. En ny lunchresto i ett gammalt industriområde. Kändes väldigt New York.

Fenomenal mat. Så roligt med något nytt på Malmös matscen!


Viktigt att matcha desserten, det är sen gammalt.

Helt plötsligt var klockan över 15 och jag fick himla bråttom. Jag skulle ju till stan och inhandla viktigheter till min jobbstart.


Men snopet insåg jag att stan nuförtiden stänger klockan 16 på lördagar. Hoppsan. Nåväl, jag hann iallafall med det jag skulle, det vill säga inhandla ett par jeans, en vit skjorta samt ett tiopack strumpor. En blus på rean blev det visst också.

Den åkte på direkt, till semesterns andra och sista middagsoutfit. Ingen såg den tyvärr eftersom det vankades uteservering, och med andra ord middag med någon annan än endast mig själv!

Gabi såklart. Vi drack alkoholfritt bubbel, klämde några ostron och så semesterns andra råbiff. Älskar råbiff så pass att jag en gång i tiden funderade på att starta en råbiffsblogg där jag endast recenserade olika restaurangers råbiffar. Det var då det.

Två timmar senare var jag en isbit och hoppade ner i ett bad innan jag somnade till en ganska så kass Netflix-film.

Jag hade storslagna planer för semesterns sista dag. Jag skulle gymma, gå och göra en mani, kanske ta en kaffe med en vän. Men så vaknade jag med möra armar och ben från lördagens gympass och ett lika ömt hjärta som längtade efter mina människor. Istället för gym och mani blev det alltså en snabb frukost, tack och hej och en taxi hem. Oj vad fint det var att vara iväg, och oj vad fint det var att komma hem. Vilken panghelg va, 10/10. Ett underbart slut på en underbar föräldraledighet, för ja imorgon börjar jag jobba! Nu börjar det, det nya livet. Känner mig mer än redo, och kanske framförallt efter en helg som denna. Tack livet.

31

Kommentera

Kikki

Nämen så fint! Att hylla sej själv skulle jag säga. <3 Jag blir inspirerad att göra detsamma, brukar känna "men inte ska väl jag" men nu så! Tack för allt fint du skriver och delar med dej av. Lycka till på jobbet idag, det kommer gå strålande!

Sandy

Vet du att jag brukade också en gång tänka ”men inte ska väl jag”. Och när jag tänker tillbaka inser jag hur mycket gött jag gått miste om? Så nu tänker jag ”men absolut ska jag!” och det är redan så mycket härligare. Tips 😌❤️

Gabriella Skog

Kingen av semester! Så fint att få följa med. Lycka till idag!! <3

Sandy

Tusen tack 💖

Linnea

Blev så inspirerad av detta, ska 100% göra detta när jag fyller 30 i sommar och bebisen är lite större!

Sandy

Så roligt, KBK! Extra viktigt att åka på solosemester som nybliven mamma tycker jag 😌

Ida

wow!! VILKEN DRÖM! Jag har en 2,5 åring hemma och en liten i magen som kommer om några veckor. Blev så inspirerad nu att göra något liknande i Malmö. En egen Babymoon bara för mig själv? Jobbar i skolan och fick tips om att Elite hotels har en kampanj för alla som jobbar inom skola, vård och omsorg och att man typ får bo på deras hotell för 450 kr/natt så får kanske bli en natt på Savoy. Hade dock gärna velat bo på MJ’s nångång..ser så mysigt ut plus deras frukost verkar vara fantastisk.

Sandy

Åååh vilket pangerbjudande! Savoy är ju inte helt fel, mycket flådiga lokaler där. Kör tycker jag och lägg den ganska rejäla mellanskillnaden på härlig mat och dryck!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.