2021-01-07

En dag på stan

Det var en vecka under julhelgerna när jag bara lämnade huset en enda gång och det för att ta ut soporna. Jag var ju sjuk så det var bara att gilla läget. Och på många sätt var det ganska skönt och välbehövligt. Noll krav, några bebis-relaterade måsten, men jag hade det inte ens i mig att stressa kring jul- eller nyårsmenyer. Det fick bli vad det blev, och det blev ju himla bra ändå. Eller kanske just precis därför.

Men ja, det har varit ganska tunt med interaktioner. Därför var det guld att idag åka in till stan och göra några ärenden. Själv visserligen, men ändå. Älskar att vara på stan. Och älskar dessutom att vara själv. Först ut var frissan. Det var över ett halvår sen jag gick på grund av ni-vet-vad, sist jag klippte mig var det till och med 16-åringen som klippte mig här hemma. Resultatet var väl ok-ish men nu kände jag för en rejäl uppfräschning inför att jag börjar jobba i februari. Bort med det gamla, slitna och blekta. Hej kort och lockigt!

Fullkomligt stormtrivs i denna frisyr som tydligen kallas för ”mammaklippet”. Man fattar ju varför, hehe. Så smidigt att bebisen nu inte kan greppa tag i hårtestar och slita för allt han är värd. Tack för det.

Efter klippet plockade jag upp Pom som hängt med sin storasyster och så traskade vi vidare till AB Småland. Har de senaste månaderna spanat in massa godgrejer så till den milda grad att jag haft en shopping lista i notes som heter ”AB Småland”. Herre. Aja, detta fick vi med oss hem:


Torkade blommor till tavelväggen i vardagsrummet som äntligen börjar ta lite form. En ny diskborste. En fotsten till spaet i källaren så man slipper springa upp och hämta den på ovanvåningen när man ska bada. Ett fantastiskt print till tavelväggen, storlek stor, och slutligen fick jag också med mig två bodies i 100% merinoull som var på 50% rea. Perfekt för Pom när vi åker till fjällen i vår (hoppas jag).

Och efter denna lilla tur på stan kände jag mig som en helt ny person, som om jag fått en energiinjektion. Jag växte upp på landet och längtade jämt efter stan, efter liv och rörelse. Fortfarande idag älskar jag att gå på stan. Tur det ligger nära och tur att det fortfarande är öppet. Håller tummarna för att det kan fortsättas hålla öppet pandemin ut. Hoppas hoppas.

23

Kommentera

Frida

Jag hade också en dag på stan förra veckan. Jag har levt väldigt corona isolerat hela hösten (kanske för isolerat tbh) och så en dag behövde jag ändå hämta ut mina nya glasögon så då gick jag inom några butiker också. Alltså det var så härligt???? Årets höjdpunkt att få se andra människor och ge sig själv fina saker. <3

Sandy

Så härligt. Har ändå varit lätt att hålla avstånd tycker jag, undantaget matbutiken då. Där är det som absolut värst.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.