2021-01-05

Att bygga sin tribe

Jag kan inte rå för det men jag himlar alltid med ögonen inombords när någon börjar prata om *nÄtVerk*. Tänker på LinkedIn-männen och att det ”nätverkas” för nätverkandets skull. Det känns platt, ytligt och beräknande. Och falskt? Samtidigt vet jag ju att det inte är så. Att många av mina jobb kommit genom mitt ”nätverk” (hehe nu himlar jag med ögonen igen) och att några av de bästa rekryteringarna jag själv gjort också kommit genom mitt ”nätverk”. Skillnaden är kanske att jag själv inte tänker på jobb-bekanta som ”folk i mitt nätverk”, utan som bekanta. Utan jobb-prefixet. Människor jag stött på under livets gång, i jobb eller annat.

Däremot tänker jag ofta på att jag är så tacksam för min tribe. ”Tribe” är ju ytterligare en term som känns otroligt 2012, men en tribe för mig är en handfull människor som är en nära på riktigt, som hejar på och kan vägleda en i olika sakfrågor, både högt och lågt. Som man vågar vara ärlig med och sårbar inför. Till exempel är en av mina nära vänner jurist och hjälper mig alltid med juridiska och ibland känsliga frågor. En annan är en hejare på privatekonomi och investeringar, vilket leder till att vi ofta pratar olika investeringsstrategier och hur våra diverse portföljer går. Hon har varit aktiv på börsen bra mycket längre än vad jag har, vilket är en av anledningarna till varför det är fantastiskt att kunna bolla med henne. Andra klättrar snabbt och högt på karriärstegen och älskar att prata om ledarskap och löneförhandlingar. Ytterligare någon jobbar med HR och coachar mer än gärna när det kommer till allt som har med HR-frågor att göra, och en annan jobbar med smink och ger bättre sminkråd än vilken MUA som helst. Och idag träffade jag en vän som har hudvård som ett stort intresse och självklart ställde upp när jag frågade om jag kunde få en crash course i hudvårdsrutiner när jag nu i mörkaste januari jagar glow som aldrig förr. Klart jag kunde!

Och återigen tänker jag att wow vilken ynnest det är att få ha en tribe som denna. I vått och torrt, kring högt och lågt. Bättre än vilken LinkedIn-mans nätverk som helst.

Dagens hudvårdssejour ❤️

22

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.