2020-11-15

Hemma ❤️

Ja herre, vilken tur det är att man älskar sitt hemma med tanke på hur mycket tid som spenderas där nuförtiden. Under veckorna är jag och Pom nästan alltid iväg dagtid, vi tränar med PT eller mammagrupp (utomhus) måndag till torsdag och på fredagar går vi i terapi inne i stan. Fullt upp med andra ord. På helgerna däremot är vi mest hemma. Det blir någon enstaka runda till affären eller en promenad på sin höjd. Roligare än så blir det inte i coronatider. Tur då att man älskar sitt hem som sagt. Och att man inte låter fantasin tryta. Några av våra aktiviteter på sistone, alla matrelaterade:


I torsdags dukade jag upp för dejt med mina killar. Ostbricka från Ost & Vänner, lite rödpang och så lite trekamp på det.


Min kille är bäst på allt som heter spel. Som tur är är han också en fantastisk vinnare, vilket också har gjort mig till en bra förlorare. Tror tyvärr inte jag var en särskilt bra förlorare innan jag träffade honom, men wow vad livet hade blivit jobbigt om jag hade blivit sur varje gång jag förlorade mot honom i ett spel hehe. Hur som! Vi spelade fiskspelet och vändtia. Förlorade absolut i båda. Vi avslutade med arga leken som slutade oavgjort eftersom jag började grina av tacksamhet när jag stirrat in i hans ögon i x antal sekunder. Ja tyvärr är man den klyschan, men fint var det. Allt som allt, en underbar dejt hemma vid köksbordet.


På fredag kväll var det dags igen! Jag lagade middag och serverade Pollys till snacks. Kändes vilt och vågat och det om något säger väl något om nivån på 2020…

Det blev en pomodorini al forno till middag och mmmm vad gott det var. Och så en halvflaska amarone såklart. Jag har helt gett upp att köpa helflaskor, nu trängs det istället en massa halvflaskor i barskåpet.


Söndag morgon och med det brödbak. Slogs av hur fantastiskt fint vårt kök är och hur mycket jag älskar det. Det är inte det stora och sociala köket som jag hade i lägenheten på Kirseberg och det kan jag sakna ibland, men köket är trots allt otroligt. Känner mig väldigt lyckligt lottad som får stå här och baka söndagarna i ända.


Med det sagt har vi hunnit diskutera kökets framtid lite vad gäller inredning. Jag vill gärna tapetsera, det vill inte min kille, så nu har vi förhandlat och kommit fram till en kompromiss om att det ska inhandlas lite konst till väggarna. Så återupptar vi förhandlingar om några år hehe. En liten tavla ska upp ovanför knopplisten och en stor tavla ska upp på väggen till vänster. Kommer bli hur bra som helst.


Och så avslutade vi denna helg i hemmets vrå med en middag som kändes så pass fransk att vi kompletterade med Spotifys spellista ”French Café Lounge”. Släckte ner, tände ett ljus, avnjöt en omelett och morotssoppa och fick känslan av att sitta på en bistro i Paris. Underbart var det.

Ett minst sagt lugnt och skönt veckoavslut i köket. Som sagt, tur man gillar hemma.

21

Kommentera

Oh så gott och trevligt det där såg ut

Sandy

Det var det! ❤️

Mysigt❤️❤️❤️

Sandy

Mycket 😌❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.