2020-11-11

En underbar dag under en brinnande pandemi

Jag vet inte vad som är mest deppigt just nu, att läsa ett deppigt eller peppigt inlägg? Vet ej faktiskt. I våras när jag trodde allt var som värst bloggade jag inte på några veckor för jag var så deppig och konfunderad, visste varken ut eller in. Nu känns det som att allt återigen har ställts in och allt är piss. Men varje kväll skriver mina brittiska vänner i vår gratitude group och till skillnad från Sverige är Storbritannien i nästintill total lockdown. Igen. Det sätter sannerligen saker i perspektiv. Jag är så tacksam för att vi till exempel fortfarande får lov att vistas utomhus med vänner. Och därför tacksam för att det nu inte ska regna på flera dagar. Och just nu är jag tacksam för den fantastiska dagen jag haft idag, fullspäckad med Corona-vänliga aktiviteter.


Vi började med träning i grannens trädgård. Vi är tre stycken på vår gata som har fått bebisar inom fem månader och det är ju himla trevligt. Framförallt kommer det bli kul med bebisarna när de blir större, och just nu är det härligt för mammorna att kunna träna tillsammans utomhus. Vi kör styrka och så avslutar vi med tabata, övningar jag fått av min fysioterapeut som också är bäckenbottenspecialist.

Efter träningen bytte jag om och så begav vi oss ut på promenad med Gabi. Plockade upp en kaffe på vägen och köpte blommor på torget. Underbart. Och återigen, inte något man kan eller bör ta för givet med tanke på att liknande aktiviteter är förbjudna i flera delar av Europa. Så ja, underbart var det! Tack snälla vädergudarna för uppehåll. Jag svängde till och med förbi Ost & Vänner på vägen hem och beställde en påse med ostar genom dörren. Imorgon nalkas det nämligen dejtkväll här hemma, det blir ostbricka och femkamp! Mmmm.


Jäktade hem, lagade en snabb tomatpasta till mig och kille innan jag kastade mig på cykeln mot havet. Onsdag kväll innebär Kallisklubben. Varje onsdagkväll sen i augusti har vi badat ihop. Nu är det tio grader i vattnet och det känns ännu kallare. Efter tre raska dopp brukar vi vanligtvis festa på te i termos, men idag fick vi äntligen korka upp champagnen som legat på kylning sen förra veckan i väntan på resultatet i USAs presidentval. Så ja, ikväll skålade vi i champagne och i vanlig ordning skrattade jag så jag grät både en och tre gånger. Kallisklubben va, det bästa på hela veckan.

Tre underbara aktiviteter. Alla utomhus, alla corona-approved. Ja, vad är det dem säger. Hålla i, hålla ut, stå ut. När vi tänker att allt är piss bör vi komma ihåg att det faktiskt kan bli ännu värre. Tyvärr. Deppigt avslut på ett peppigt inlägg. Ibland får det vara så. Ta hand om er där ute ❤️.

33

Kommentera

en-lang-blondin

Mycket insiktsfullt. <3

❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.