2020-10-26

Tiden och nuet

Gud alltså, tiden. Den är så flyktig. 26 oktober idag, Pom är nästan fyra månader och jag ser hur föräldraledigheten rusar förbi framför mig. Hela världen har hänt sen jag sist var här och skrev, och samtidigt… ingenting. Men bland annat: det visade sig att kläderna jag beställt hem för att vistas ute fick ett rungande IG av de som faktiskt kan något om funktionskläder. Hehe. Allt skickades tillbaka och istället tog svärmor och jag en tur till Naturkompaniet. Inhandlade de dyraste byxorna och tröjan jag någonsin köpt. Har dock absolut använt båda delarna varje dag sedan dess och har nu insett att jag inte haft några kläder att ha på mig i trädgården. Har med andra ord varit i trädgården nästan varenda dag sen mina nya funkiskläder inköptes. Bara det.
Har också varit en sväng på Hilma af Klint på Moderna Museet. Blev lite golvad av de stora verken, hade absolut inte fattat hur mastiga de skulle vara. Och moderna, framförallt för att vara gjorda på tidigt 1900-tal. Rekommenderar varmt.
Förra veckan var jag också på affärslunch och signade ett otroligt spännande avtal. Kommer kunna berätta mer om det framöver men wow vad kul det känns.
Och i samband med att jag modererade Nordic Female Investor Meetup för snart två veckor sedan fick jag en enorm spark i baken att styra upp mitt sparande. Sedan dess har all fri tid gått åt att lyssna på Rika Tillsammans, prata fonder och index med min kille och klura över hur jag ska strukturera mellanriskhinken och passiva hinken. Ja jag fattade inte heller vad det betydde för bara en vecka sedan, men du kan läsa mer här.
Ja men ni hör ju, det var minst sagt full rulle förra veckan. Var dessutom på event med Heja Livet, som Lina skrev så fint om. Lunchade med Gabi, fikade med Vanja, firade en framgång, allting med Pom på höften. Och det låter ju inte särskilt jobbigt men när helgen kom var jag helt urlakad. Slut som artist, tömd på energi. Bokade ett vattenhål i form av en natt på Karlaby Kro att se fram emot. Och någon gång i allt detta insåg jag att nu är småbarnslivet här. Absolut att jag fortfarande är föräldraledig, men saker som jag tidigare tog för givet hinns nu absolut inte med. Banala saker kanske, men ändå. De har inte känts banala. Till exempel, för första gången på tio år är det mer än två månader sen jag fixade fötterna. Samma sak vad gäller färg av bryn. Och målade naglar. Haha. Ja uppenbarligen är det de yttre faktorerna som ryker när tiden och energin inte räcker till. Och det är väl kanske tur det.
18

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.