2020-09-01

Triss i kräftskivor

På en vecka har vi hunnit med tre kräftskivor. Otroligt ändå. Jag älskar ju typiskt svenska traditioner som midsommar och kräftskivor. Tror det har att göra med att jag var borta från Sverige så länge? När jag sen kom hem ville jag frossa i allt svenskt och lite av det hänger fortfarande kvar, trots att det nu är fyra år sen jag flyttade hem.

Hur som. Kräftskiva var det! Jag pitchade in till kidsen att vi skulle ha kräftskiva här hemma en ganska så ovanlig fredagskväll för att fira skolstart. Sagt och gjort. Av någon anledning lyckades jag få stresspåslag av att jag pitchat in detta till kidsen, tills jag kom på att de bryr sig prick noll om huruvida dukningen ser ut som något hämtat från Svenskt Tenns showroom. ”Köp kräftor, sen är det klart”, som min kille sa hehe.


Jag köpte kräftor och killen gjorde västerbottenpaj. Vi hällde upp vars ett glas vin, kidsen fick cider och sen gick vi laget runt och skålade för valfri sak från veckan som gått. Jag skålade för kidsen och att de nu börjat mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Så stort.

Ja dukningen går ju knappast till världshistorien som sagt men kvällen fick ändå högsta betyg, framförallt när ett av barnen konstaterade att ”gud vad detta är mysigt”. Nä men inget gör en gladare. Då känns det verkligen som att man får MVG++.


Dagen efter var det dags för kräftskiva nummer två. Jacob hade tagit examen och bjöd in till examensfest tillika kräftskiva hemma hos hans föräldrar i Viken. Jag kladdade på lite läppstift och tog Pom med mig.


30 pers var vi, på den största tillställningen jag varit på sen covid började. Kändes nästan som förr.


Jag är så glad att vi kunde vara med men i ärlighetens namn blev det inte så många kräftor för mig hehe. Det är också enda gången jag fått lite dåligt samvete för att jag släpat med mig Pom på galej. Även om jag själv bara drack ett halvt glas vin var det fest med allt som hör till och det var lite ovant att navigera med ensamt ansvar för bebis (H var hemma med de stora barnen). Det gick ju bra såklart, inte minst efter att H smsade med lite pepp och sa att jag absolut inte behövde ha dåligt samvete. En av anledningarna att jag tycker att H är världens bästa pappa är inte bara för att han är det för sina barn, utan också för att han är en så fantastiskt stöttande och fin medförälder. Tack livet för det ❤


Slutligen smsade Petter och Kajsa och bjöd in till en spontan kräftskiva på deras altan i fredags. Så himla trevligt.


Denna stod på den öppna spisen och gjorde mig varm i hjärta och själ. Hellre gröt tillsammans än oxfilé ensam som sagt.

Och ett tu tre hade Pommsen varit på sina tre första kräftskivor! Nu tar vi kräftpaus tills nästa år.

17

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.