2020-08-28

Ledighetshetsen

Hade det inte varit typiskt att bränna ut sig under föräldraledigheten? Herregud. Jag har ju haft den stora ynnesten att hittills ha en väldigt lugn och snäll bebis som inte har något emot att flänga med mamman på äventyr. Jag ammar och byter blöjor i affärer, på gymmet och på gatan. Vi går på Kallis, diverse restauranger och hemliga möten om spännande jobbuppdrag. Det är barnvagnsjympa, kallbad med nya bekantskaper och otaliga dinner parties som både ska hållas och gås på. Jag har kanske aldrig haft ett så rikt socialt liv som de senaste sju veckorna och det har ju varit underbart. Men det börjar också ta ut sin rätt. Nu har vi haft två nätter av ganska kass sömn och jag inser ju att det är ingenting i jämförelse med de som kämpar på vecka efter vecka, månad efter månad. Men jag känner mig helt slut som artist.

Samtidigt har jag så svårt att komma till ro. Jag är rastlös och utmattad. Det är som att hela världen brer ut sig med roliga möjligheter och saker man ska passa på att göra nu när man är ledig med bebis. Och samtidigt vill man ju såklart inte missa tiden med bebis. Man vill ju gärna inte vakna om sex månader och inse att ens spädbarn blev en storbebis medan man själv hade fullt upp att titta i restaurangmenyer och bjuda in till massa dinner parties hehe.

Såå vi ska försöka ta det lite lugnare. Kanske bara göra en plan per dag eller kanske till och med varannan dag. Snusa mer, stressa mindre. Fast stora vida världen lockar.

Dagens lunch i hemmets lugna vrå.
27

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.