2020-08-18

Livet före och efter

Livet delas nu så tydligt in i två delar. Livet innan Pom, och livet efter. Han är nu sex och en halv vecka gammal och vi har börjat komma in i någon slags rutin. De stora barnen har börjat skolan igen och pappan är åter på kontoret. Jag har fortfarande inga konkreta planer på när jag kommer börja jobba igen, men jag hade ljugit om jag sa att jag inte är pyttelite uttråkad. Så jag gör mig bästa för att hålla oss aktiverade. Varje vecka har vi barnvagnsjympa, terapi och besök hos gammelgammelmormor inplanerat. I höst tillkommer även babyrytmik och babysim. Några mammor i området går dessutom på barnvagnspromenad en gång i veckan och jag tänkte hänga med även på detta. Och så släpar jag med mig Pom mest överallt. Förra veckan var vi på Kallis till exempel. Det gick hur bra som helst och var riktigt mysigt, om än såklart aningen mindre avslappnande än vad man är van vid.

Förra veckan åkte jag också iväg första gången utan Pom. I hela sju timmar var jag borta, uppklädd till tänderna i en rosa Gannidröm som absolut inte går att amma i.

Det var underbart. Jag och två kollegor möttes upp på en fördrink innan vi cyklade vidare till vår bokning på Mineral. Jag drack två glas vin på hela kvällen och kände mig hög på livet hehe.


Och faktiskt gick det så bra att vara ifrån Pom att jag fick lite blodad tand på egentid. I lördags morse cyklade jag till stranden och åt medhavd frukost själv samtidigt som jag lyssnade på Patrik Lundbergs sommarprat. Det var 45 minuters heaven, så till den milda grad att jag blev lite girig och förhandlade mig till hela tre timmar på Kallis i söndags morse. Mmmm. Det var fantastiskt. Pom lever ju mer eller mindre på mig och att få känna sin egen kropp, få simma, röra sig fritt… Nej men gud vad jag unnar mig själv det. Underbart.


Annars ser livet mest ut såhär. Och det är verkligen inte så pjåkigt det heller.

31

Kommentera

Ohh vilken rosa härlig klänning du har

Sandy

Ja, den är fantastisk!

Elin

Hej! Jag är gravid med vårt första barn som kan komma närsomhelst nu och funderar mycket på hur livet kommer att ändra sig när hon är här. Jag är helt med på att det kommer att ändra sig och ser verkligen fram emot det men det är fint att se att det går att få vara sig själv även efter barn. Stort tack för att du visar det! <3

Sandy

Det gör det absolut! Det beror säkert på bebis och ens chans till återhämtning men under mina sex veckor som bebismamma har jag upptäckt att man kan göra det mesta med bebis, men ibland är det skönt att få vara lite själv också 🙂

Ulrika Svärd

Heeej!! Precis fött vårt första barn och tänker mycket på hur du gjorde när du var ute på
middag? Pumpade du ut innan? Och isf när introducerade du flaskan för gull-Pom?

Tusen tack för en otroligt inspirerande blogg och ig❤️❤️

Sandy

Så roligt, grattis! Jag hade ambition om att pumpa men fick aldrig pumpen att funka så vi körde ersättning. Hehe jag fattade inte att det fanns en risk att Pom inte skulle ta flaskan lol så han testade första gången när jag var på väg ut genom dörren. Som tur är funkade det hur bra som helst! I värsta fall hade jag kunnat cykla hem igen, jag var bara 15 minuter bort på cykel 🤗

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.