2020-08-12

Juli ur mobilkameran

Juli 2020! Vilken pangmånad. Jag kommer föralltid komma ihåg juli 2020 som månaden när Pom föddes, månaden jag blev mamma och 10-åringen äntligen blev storebror. Såhär såg månaden ut genom mobilkameran.


Dag 2 på BB. En helt ny människa och en helt ny mamma. Ofattbart att han här är mindre än vad han var när han föddes. Bebisar går ner lite i vikt direkt efter födseln, Pom minskade sin kroppsvikt med 4%.


Poms första möte med Katten! Jag skaffade Katten hösten 2016 och jag älskar honom så mycket. Han har fått rejält mindre uppmärksamhet på sistone hehe, men det ger sig det med.

När Pom är fyra dagar gammal ger vi oss ut på vårt första äventyr. 200 meter hemifrån ligger Geijersgatan 53, ett supermysigt kafé med tillhörande butik. Lisa och hennes bebis Eva möter upp och jag får testa på att amma offentligt första gången! Lisa berättar även om olika amningssignaler vilket förändrade hela bebislivet. Otroligt tacksamt med vänner som är några månader före i bebiskarriären.


Så småningom kände vi oss tillräckligt kaxiga för att promenera hela två och en halv kilometer till Limhamn, där vi mötte upp Linn och hennes August för en glass på Limhamns Glassmejeri. Tyvärr var jag inte kaxig nog för att äta glass och se efter bebis samtidigt hehe, jag nöjde mig med en kaffe.

Tydligen var det dåligt väder i juli, det är inget jag märkte av dock. Förmodligen var det under de dagarna vi låg inne på soffan och snusade på bebis. När vi väl blev sugna på att lämna huset var vädret mer än okej. En kväll tog H med sig mig och Pom på ett äventyr i Västra Hamnen. Jag hade inte fattat hur fantastiskt Västra Hamnen är, jag trodde det endast bestod av Scaniabadet och Turning Torso, men wow. Jag hade kunnat gå vilse i Västra Hamnen i timmar, så himla mysigt med alla småhus som blandas med höghus. Brukar inte ha så mycket till övers för nybyggda områden men detta var finare och bättre än jag kunnat tro.


En dag bestämde jag mig för att bjuda H och Pom på italiensk afton. Mmmm. Charkisar, ostar och rödvin. Alla livets bästa och allt det man inte ätit på nio månader.


Efter två veckor hemma börjar jag få krupp, så vi beslutar oss för att åka till sommarstugan på Koster. Lägger upp denna bild på Instagram och får meddelanden om att jag utsätter mitt barn för ”livsfara” i och med solskyddet. Det ska såklart inte hänga ner och nu var det bara i ett ögonblick och dessutom när vi stod i skugga, men japp, absolut. Blev lite trött och har sedan dess dragit mig för att lägga upp bebisrelaterat innehåll. Tråkigt, menmen. Koster var iallafall härligt ändå.


Lagade till exempel mat här när storasyskonen såg efter lillebror ❤

Hemma i Malmö igen kom Svenska Institutet förbi och intervjuade mig om hur det är att vara mamma i Sverige. Publiceras någon gång i augusti på Sveriges ryska, arabiska och globala instagramkonton.


En dag mötte vi upp Jasmin och tvillingarna och hängde på en lekplats. Slogs då av hur sinnessjukt det är att vi nu hänger på lekplatser med våra barn. Allt gick så snabbt. Jag har knappt slutat identifiera mig som någon som går på klubbar men hehe det är ju flera år sen jag var på en nattklubb. Jaja. Jag kommer väl identifiera mig som mamma lagom tills Pom går ut grundskolan, lol.


Pom och jag promenerade till Folkets Park och gick på lokal med Lisa och Eva, Far i hatten närmare bestämt. Där var det fullt med kids och deras hipsterföräldrar som drack alkoholfri öl. Så gjorde även vi medan vi gapskrattade ikapp och jag fick bra anledning att träna mina knipmuskler hehe. Lisa och jag går way back och har många rövarhistorier ihop från gymnasietiden och sommaren 2008 när vi bodde tillsammans i London. Himla kul att nu ha barn i samma ålder.

Och så rundade vi av juli med ett besök på det mycket hypade Weinbergs Hotell. Rekommenderar varmt, men det vet ni ju redan.

Jag var helt beredd på att juli skulle bli en kaosmånad av bebiskräk, pysventiler och noll sömn, men se så bra det blev. En riktig pangmånad. Är väldigt tacksam för att bebislivet inleddes så mjukt och fint.

23

Kommentera

Nä vad otrevligt kommenterat om solskyddet! Det kan väl hen skita i! Så fint att ni fick en härlig första månad tillsammans och som alltid så mysigt att läsa om era dagar <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.