2020-08-05

En månad som Poms mamma

Igår var det en månad sedan Pom föddes. Herregud vad mycket som ryms i en månad. Tre timmar efter att Pom föddes stapplade vi in från förlossningen till BB medan min kille snällt fick åka hem på grund av covid-restriktioner. Jag hade absolut ingen aning om hur jag skulle lyckas få någon sömn samtidigt som jag skulle hålla min lilla fågelunge till bebis levande. Det verkade stört omöjligt. Nästan lika omöjligt som att byta blöja och försöka få bort barnbecket, det allra första bebisbajset som sitter som tjära. Och att sätta på honom kläder var inte att prata om, herregud vad läskigt att försöka böja in hans armar i en body. Som tur var ville vi båda mest spendera den första tiden hud mot hud ändå. Jag sov så dåligt och så lite de två dygnen på BB, jag kunde inte sluta titta på honom och jag kunde verkligen inte fatta att han var min. Och så kändes det så sjukt att han på något sätt verkade gilla mig med.

Nu har det gått en månad och det är fortfarande svårt att fatta att han är vår, men på något sätt har vi lärt känna varandra. Jag kan tolka hans skrik på ett sätt jag inte trodde att man faktiskt kunde göra. Han har redan vuxit ur en bebisstorlek och in i nästa och jag är inte längre rädd för blöjbyten eller att klä av och på honom. Tur det. Kanske hjälpte det när BVC sa att ”bebisar är ganska tåliga, och designade för nyblivna mammor”. Det stämmer ju verkligen.


Den första månaden har på många sätt varit en dröm. Amningen funkade direkt, vi får fortfarande sova hela nätterna (med undantag för två matsejourer) och överlag verkar vi ha en ganska nöjd bebis. Man vet ju såklart att detta kan ändras på en sekund, men jag hade ändå aldrig vågat hoppas på en så fin start ihop. En annan sak som förvånat mig är hur gosigt det är att byta blöja. Vilken chock. Nästan lika gosigt som vår dagliga sångstund som tillkommit de senaste tio dagarna. Pom är nu mer vaken på eftermiddagarna så då brukar vi lyssnar på lite 60-talsmusik, sjunga med och dansa ihop. Det är så löjligt mysigt och kul (!) och lätt dagens bästa stund.

Första månaden med Pom. Vilken månad ❤

52

Kommentera

ÄLSKAR att läsa om Pom och dig <3 ni är väldigt fina ihop!

Sandy

Vad kul, tack snälla! Det är så gosigt. Längtar tills ni ska träffas! 💫

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.