2020-08-03

Pom Brinki Bo

Pom Brinki Bo Errestad-Langéen och hans mamma

Sedan vi fick reda på att det låg en liten pojke i min mage har vi kallat honom för Brinki. Brinki är ett hittepånamn—prick noll personer i Sverige heter detta, men under många, många år har min kille berättat sagor för de stora barnen om en Brinki som var en megasuccé i Hollywood, en filmstjärna utan dess like. De har gjort sånger om honom och på ett eller annat sätt har Brinki varit närvarande i familjen i åratal. Jag älskar namnet Brinki och tyckte det skulle vara så fint att sluta cirkeln genom att döpa hela familjens lillebror till just Brinki.

Men när lillebror väl kom blev vi lite osäkra. Var det kanske lite svårt att uttala på skånska? Och vad tycker vi egentligen om att folk att säger ”va?” två tre gånger när vi berättar att han heter Brinki? Finns det kanske ett ännu bättre namn där ute? Vi frågade de allvetande, det vill säga mina Instagramföljare. Hehe. Då fick vi massor med bra förslag, bland annat Pom. Pom! Wow, vilket pangnamn. Vi la till det på listan med bland annat Rio, Otello och Floyd. Efter många om och men var till slut alla namn på listan utom Pom och Brinki borttagna.

Medan vi dividerade mellan Pom och Brinki lyckades vi iallafall besluta oss för ett mellannamn. Bo, efter min pappa, mannen som tog emot mig med öppna armar när vi fick reda på varandras existens när jag var 13 år gammal. Dessutom ett fantastiskt vackert namn som funkar på både svenska och engelska. Och så lät det ju mycket bra med Brinki Bo. Men trots detta ville vi inte riktigt släppa Pom heller.

Så då fick det helt enkelt bli Pom Brinki Bo. Hela familjens lillebror ❤️

43

Kommentera

Stina

Vilka fantastiska namn! Vi döpte vår dotter till Pim i januari och min moster tror fortfarande att hon heter Pim-Pim efter godiset och förstår inte alls att så inte är fallet och kallar henne fortfarande för detta dubbelnamn vad vi än säger 😂

Sandy

Wow vad fint och hehe vilken rolig moster 😄

Susanna

Vilken fantastiskt namnhistoria! Och spontant känner jag att jag gärna skulle vilja lösa barnsagor om Brinki i Hollywood.

Sandy

Haha ja helt rätt, kanske borde det skrivas några barnböcker om Brinkis äventyr!

Vilka fina namn! Pom <3

Sandy

Tack snälla!

Så himla fint namn tycker jag! <3

Sandy

Jaa jag med 😌❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.