2020-07-11

Skördetid

Med risk för att låta ganska så lagom pompös och pretto måste jag ändå säga att jag älskar livets alla eror. Jag flyttade hemifrån som 15-åring och har haft så många tydliga eror sen dess. Gymnasiet såklart där jag parerade plugget med 20-30 timmar per vecka jobbandes på ett kafé och spenderade lönen på kläder, taxiresor(!) och fest. Första åren i London där jag jobbade som fashion buyer och levde loppan på London Fashion Week, och därefter jobb och studier i bland annat Wales, Sydafrika och Uganda. Sen tillbaka till London där jag sedermera började bygga min karriär inom startup PR. Inte sällan hade jag flera olika jobbkontrakt samtidigt och jag försökte jämt och ständigt optimera för att bygga så smart och effektivt som möjligt. Karriär, sparkapital, självkänsla. Under många år kändes det som att ens mantra var hustle, hustle, grit, grit. Tackade ja till allt och gjorde allt för att inte missa en enda av de möjligheterna som kom ens väg.

Det har såklart varit svinkul. Jag har älskat alla jobbresor, sena kvällar på kontoret, tentaplugg, utlandsvistelserna som många gånger varit riktigt overkliga. Människorna man träffat och äventyren man fått vara med om. Att få jobba hårt har känts som ett privilegium. Samtidigt har min egen drivkraft ofta varit en rädsla för att misslyckas med byggandet av allt möjligt. Karriär, sparkapital, självkänsla, för att nämna något. Så ja, det har varit svinkul, men herregud vad man har slitit. Därför är det en otrolig känsla att nu få ligga på soffan i vårt fina hem med vår fina bebis, se tillbaka på de senaste 15 års byggande och konstatera att wow, det har ju gått riktigt bra det här. Livet har ju bokstavligen talat precis bara börjat, men på ett sätt känns det ändå som att komma i mål. Att nu får man skörda. Allt hårt jobb, allt slit och alla sena jobb- och pluggnätter har lett en just precis hit. Till ens familj och till en känsla av att nu behöver man inte oroa sig för något världsligt alls. Vilken ofantlig ynnest. Ja, nästan lite svindelkänsla. Livet va. Vilken grej.

38

Kommentera

Cecilia

Så fint inlägg. Är ny följare på din blogg och läste detta för några dagar sen och har sedan dess tänkt på det flera gånger faktiskt. Ville bara skriva det. Och såklart grattis till din bebis <3

Sandy

Vad fint, vad glad jag blir. Tack snälla för att du skriver 💕

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.