2020-06-20

Sista veckan, första veckan

Ja, så kan man verkligen beskriva veckan. Sista, första, på så många olika sätt.

I tisdags cyklade jag till Geijersgatan 53 för en glasspaus. Vi var på upphällningen med en stor nyhet på jobb som skulle komma ut på torsdagen, men det var det ingen som visste då.

 

Senare under dagen kom det ett bud med en push present från mig till mig. Har visserligen inte pushat så mycket än hehe, men tänker att det spelar mindre roll. Det var någon som sa att väskan ser ut som en godis, det är en fantastisk beskrivning tycker jag. Och så vill jag att allt i livet ska vara som godisar. Denna ska jag ha när jag går långa barnvagnspromenader. Jag älskar att promenera men har inte kunnat gå längre än cirka 150 meter på tre månader nu, helt värdelöst. Jag har inte haft så många bebis-målbilder, men en målbild jag däremot haft är att kunna gå på promenad igen. Saknar det så mycket.

 

Sen blev det onsdag och jag var som tur var fortfarande gravid. Jag hade nämligen en pangdag inplanerad, sådär fem dagar innan bf. Jag hade bokat bord på Vollmers i stan för mig och några kollegor för att fira torsdagens nyhet, och som extra firning bestämde jag mig också för att gå och få en blowdry (!) innan middagen. Detta hör ju verkligen inte till vanligheterna, tror det kanske är livets andra blowdry? Men ska man på Vollmers så ska man.

 

Vollmers var såklart fantastiskt. Nästan lika bra som sällskapet. Fem timmars skratt, och lite gråt, torra skämt, högt i tak, snabba repliker och lagom mycket käbbel. Precis så som mina år på Mapillary har varit. Cyklade hem med lagom mycket gråt i halsen, av tacksamhet och ödmjukhet och en nyttig dos nerver inför torsdagen. Då gick vi nämligen ut med den gigantiska nyheten att Facebook har köpt upp Mapillary och Mapillary är med andra ord numera en del av Facebook. Fantastiskt roligt för alla inblandade. Jag kommer framöver berätta lite mer om vad detta innebär för mig konkret, men framförallt kan jag redan nu säga att jag nu gått på föräldraledighet. Hurra!

 

Midsommar var med andra ord en lugn kväll. Bara jag och min kille, vi åt lite lax och nypotatis och spelade Fia med knuff mellan mina förvärkar. Ja, igår trodde jag nästan att Baby B var på ingång men alla värkar och sammandragningar försvann så fort jag somnade under kvällen. Och det är väl lika bra det egentligen, så att man får en faktiskt paus nu innan bebisen kommer. Jag har beräknat förlossningsdatum imorgon (!), är lagom otålig men känner ändå att det är ok. Han kommer när han kommer.

 

Och tills dess gör jag detta. Klappar Katten, målar om trappräcken i trädgården, drar upp ogräs, tittar på föreläsningar om amning, äter tusen glassar. Och andas lite.

Vilken vecka va. Kommer komma ihåg den för evigt.

20

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.