2021-04-03

en fredagsmorgon

Igår var det fredag. Min klocka ringde runt 06 och jag satte på ugnen. Bröd och bullar skulle ju bakas. I denna lilla hörna lyser morgonsolen rakt på. Så himla himla himla vackert. ÄLSKAR morgonsol. Älskar så mycket.

Så himla stökigt känns det, fastän jag har full koll på varenda pinal. Jag snurrade bullar. Bakade av bröd. Lät bullar jäsa. Vände bordet åt det andra hållet. Försökte plocka bort diverse saker från bordet.

Sen skruvade jag ihop ett ivar-skåp. Älskar Ivar. Står i valet och kvalet om jag ska måla skåpet eller inte. Just nu pryder en bukett tulpaner skåpets ovansida och ett fotografi från Portugal jag tog när min bästa kompis och jag var där sommaren 2019. Som varenda del av min kropp längtar så innerligt efter. I skåpet har jag fyllt upp med ljus och vaser. Diverse saker som klassades som krims-krams i flyttkartongerna.

Och sen förstod jag att tulpaner, i min mening, är väldigt underskattade. Vackert blev det ju.

En liten hörna i lägenheten har blivit fin och mysig. Resten? Ungefär såhär? Ouppackade balkongmöbler (nu mer uppackade), ungefär 13 kg sättpotatis (jag i ett nötskal), uttag, verktyg, diverse osv.

Det hänger skrynkliga gardiner i fönstret. Och massa fröer ligger där och väntar på att få komma ner i jorden. Idag, eller imorgon. Längtar.

Och balkongen. Här står mitt fabrikörskåp som jag inte har någon aning om vart det ska stå. Lådor som ska till vinden men det finns inte en chans på jorden att jag går dit själv, tyvärr. Här ska jag inreda och göra mysigt mot slutet av april tänkte jag. Balkongen är inte jätte mycket i fokus just nu, heh.

Mot slutet av morgonen stod här nybakade bullar istället för ogräddade. En sån lyx. Sen började jag fara runt på dagens ärenden. Massor av kartonger och så slängdes. Förvaring inhandlades. En ny bulldegs sattes. Ett liv jag älskar.

13

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.