2021-03-31

från ett stökigt kök

Jag hittar inte i mitt kök. Jag plockar undan och plockar fram, flyttar runt och försöker organisera. Nu står all mat och alla glasburkar och sånt på köksbordet, golvet och på den lilla köksbänken. Och allt är så rörigt, och även om bordet är fullt med mat känns det tomt ändå. Eller mat. Typ en början till en snackshylla, lite tonic, mjöl, diverse andra torrvaror. Men men. Jag älskar det ändå. Här är mitt hem nu.

Jag har två olika planer. Eller ja, visioner om hur jag vill att lägenheten ska bli. Det är en lägenhet från 60-talet och orginalskåpen finns kvar = otroligt djupa skåp och perfekt för en som älskar att ha allt hemma. I det ena stora skåpet finns redan hyllplan. I det andra högskåpet är det tänkt att vara städskåp men min plan är att sätta upp en garderob i hallen, och det lilla skåp som då finns i hallen kommer bli ett städskåp istället, med dammsugare, tvättställning osv. Så bygger jag antingen 1, hyllplan i det befintliga städskåpet. Eller 2, staplar ikeas billigaste vinställ på varandra och har vin. Och annat också..

En del av detta ska ju då in i skåpet man skymtar till höger.

ÄLSKAR, är BESATT AV, plastboxarna. Dessa är från Lagerhaus, och det är dem finaste jag vet. Clas Ohlsson har också, Hay osv. Jag har kryddor, konserver, ljus, lakan osv osv osv i mina. Perfekt förvaring och fina.

Älskar. Älskar. Älskar. Mitt kök. Luckorna är så vackra. Knopparna likaså. Så svårt att ge rättvisa på bild. Men. Jaja. Stäket finns fortfarande. Men mysigt ändå.

Och så har jag valt en färg till vardagsrummet. Samma som till köket. Än så länge gör den sig väldigt annorlunda här inne. Den översta och den understa på bilden är samma färg, och den jag valde. Har målat två gånger nu, och ska måla en tredje innan jag är klar. Den upplevs inte lika gul som den överta klutten, heller inte lika vit som den understa. Utan väldigt varm. Väldigt perfekt skulle jag säga, efter den känsla jag vill skapa här inne. I hallen ska jag hitta någon färg. Lutar åt något rosa, rostrött, kanel, någon vacker Jotun- kulör. Sen är jag klar med all målning, hoppas jag.

Ja. Vilket jobb det är att flytta. Även till en liten lägenhet. Men här ska jag bo. Här vill jag skapa mitt hem. Här vill jag att alla delar av mig ska reflekteras. Stöket ska finnas. Spår av en bagare. Och ja. Fortsättning om lägenheten följer.

20

Kommentera

Älskar ditt stök och tycker din lägenhet känns som att den kommer bli supermysig! Eller är väl delvis redan det av vad jag sett. Visst är det sjukt jobbigt att flytta, men man glömmer det så småningom.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.