2021-03-28

äntligen

Äntligen. Äntligen bor jag här nu. I min nya lägenhet. I världens bästa, finaste, trevligaste, underbaraste och varmaste lägenhet. Som är min. Mitt nya hem. December, januari, februari och halva mars gick, sen fick jag nycklarna i min hand. Och idag har jag bakat det första surdegsbrödet i min lägenhet. Vilken känsla. Det var så pirrigt att baka igår. Det kändes som att jag gjorde något för första gången. Och nästan som att jag glömt. Men ändå sitter det så djupt i mig. Varje steg. Men nu gör jag allt i en ny lägenhet, och då känns allt annorlunda. Och det är knappt så jag hittar i mitt egna kök. Men.

I fredags gjorde jag som jag inte fick. Eller som pappa sa va onödigt. Jag tog fram några ljusstakar i desperat försök om att göra lite mysigt, trots byggstöket. Vardagsrummet ska målas därför är allt lite sådär fortfarande. Men nu är i alla fall köket målat och klart. Jag bryggde sex koppar kaffe och drack under tiden jag bakade både bröd och bullar.

Sen bakade jag mina nya favoritbullar. Citron&vallmo bullar i en otroligt vacker flätad form. Ska penslas med brynt smör och doppas i socker. Om jag känner sommaren i kroppen. Varje sekund av denna årstid.

Ett recept på dessa kommer. Kanske till och med i appen Omami. För den har ni väl INTE MISSAT! Jag måste bara fota några bra steg för steg bilder!

Sen skar jag upp brödet och åt en jätte sen frukost. Men inget är som det brukar nu. Och det är mysigt, spännande och skönt. Eller jo. Allt är precis som det brukar. Jag har bakat. Det godaste brödet jag vet. Dem godaste bullarna. Jag har alla saker omkring. Brödet är mitt vanliga. Herregud, jag fann dig och livet blev komplett. Jag är så full med känslor just nu att jag inte vet något. Allt är upp och ner. Pirrigt. Och tråkigt på samma gång. Men. Så är det ibland eller ofta. En söndag i lägenheten. En söndag som söndagar ska vara.

16

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.