2021-02-16

som alla andra helger

Jag längtar till prick varje ledig helg. Till helgen hör ju nu lördagspromenaden med Majja. Dvs vi gör picknick, packar ner bullar och väljer någonstans i närheten (oftast) som vi kan promenera i. Inget märkvärdigt men en sån otroligt uppskattad stund. Jag började helgen med att baka av bröd och snurra och baka av bullar. Det finaste jag vet med att gå upp så himla tidigt är att jag är med om ett mörker på morgonen, som sedan sakta övergår till en ny dag. Och helt plötsligt lyser solen på byggnaderna intill. Så. Bullarna blir dem vackraste jag snurrat. Brödet och jag är inte riktigt ense en. Men gott iaf. Och i solen är det ju det vackraste jag sett.

Mackorna jag gjorde denna helg var: chilimayo, grönkål, ugnsbakad sötpotatis och lök, juliennad morotssallad med mirin, yuzu och ingefära, koriander och en ärt/ jalapenodressing jag hade i kylen. Mmm. Längtar redan till nästa helgs mackor. Hihi.

Nej men. Jag slås om och om igen över hur vackert det är just nu. Vädret har varit otroligt varje dag i flera veckor? Solen lyser och snön glittrar. Kylan är isande men så himla frisk. Samtidigt som jag längtar efter ett slut på denna säsong så att lotten kan tina upp och börja grävas i så är den snötäckta marken något jag hellre har än mellansäsongen som kommer…

Vi gick ett spår runt sjön och jag hittade en kana. 100& att jag åkte om och om och om igen och bad Majja fota. Vi får aldrig glömma bort hur det är att vara barn.

Vi drack kaffe ur dessa OTROLIGA koppar som Majjas mormor gjort. Varje helg är det också nya koppar. Jag tog med Majjas mormors den första gången vi var ute, sen har Majja tagit med. Djupt blå, en pastellblå och en pastellrosa och nu dessa gröna. Undra vad det blir nästa helg?

Vi pratade om allt och inget, i vanlig ordning. Skrattade åt allt. Gjorde storslagna planer för kommande tider. Köpte godis. Åkte hem. Himlen var såhär fin. Jag bakade. Kollade Pretty Woman. Åt dumplings. Och ja. Lördagen tog slut sen.

På söndagsmorgonen bakade jag av bröd. Och snurrade nya bullar. Skrev och skrev och skrev på min allra första tenta. Fick panik och började städa och fylla min hylla med saker som kan packas ner i flyttkartonger. Byggde upp någon ledsamhet och ilska i kroppen. Ett obehag av ångest. Men. Sen packade jag ihop alla bröd och bullar och åkte med mamma till mormor och morfar. Min mormor och morfar. Finns inte två personer jag älskar mer. Lånade två böcker av mormor, En blomma i afrikan öken och Nu hade du fel lillebror. En ska jag läsa, och en ska jag läsa för barnen. Längtar. Jag har nästan övertalat mamma till att skaffa hund. En labradoodle. Och sen tog nog helgen slut? Och jag har än inte bakat en endaste semla.

I veckan då:

Måndag – studiedag med jobbet.

Tisdag – seminarie, gruppredovisning, tentaskriv.

Onsdag – jag har helt klart glömt något? Jobb.

Torsdag – Jobb. Plugg. Och flyttpacka.

Fredag – efterlängtad AW på på zoom, och ett litet planeringsmöte för en förhoppningsvis rolig sak som KOMMER.

Lördag & söndag – jobb. jobb. jobb.

10

Kommentera

Emma

Så glad att du börjat blogga!!! kram

rebeccaguve

Tack snälla, fina du!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.